Bioscooptip: Under Sandet (Land of Mine)

under sandet land of mine

Ben je al plannen aan het smeden voor het komende weekend, en is een bezoekje aan de bioscoop daar onderdeel van? Dan hebben we een tip voor je: de aangrijpende Deense film Under Sandet (Land of Mine).

under sandet land of mineUnder Sandet (Land of Mine)

Under Sandet speelt zich af in 1945. Tijdens de Tweede Wereldoorlog begroef de Duitse bezetter 1,5 miljoen ton aan landmijnen langs de Deense westkust. Als de oorlog ten einde komt nemen de Denen een groep jonge Duitse soldaten gevangen. Ze krijgen een opdracht: ze moeten meer dan 40.000 landmijnen ruimen, met hun blote handen. Een dodelijke taak. De meeste jongens zijn nog maar tieners, die door Hitler aan het einde van de oorlog naar het front werden gestuurd. Onder leiding van de hardvochtige Deense sergeant Rasmussen gaan ze te werk. Net als vele andere Denen op dat moment haat Rasmussen de Duitsers en reageert hij zijn woede af op de gevangenen, maar gaandeweg verandert zijn houding ten opzichte van de jongens.

Under Sandet is geïnspireerd op waargebeurde verhalen en tekent een tragisch hoofdstuk uit de Deense geschiedenis op.

Nu in de bioscoop

De film duurt 101 minuten en is geregisseerd door Martin Zandvliet. De hoofdrollen worden vertolkt door Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard en Laura Bro. Kijk hier waar en hoe laat de film bij jou in de buurt draait.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende