Bioscooptip: Kollektivet

kollektivet scandinavische film

Na het succes van Undersandet is er weer een nieuwe Scandinavische film waar je je op kunt verheugen. Kollektivet draait zich vorige week in de bioscoop en vandaag vertellen we je waarom je daar heen moet.

Kollektivet: het verhaal

De Deens-Zweeds-Nederlandse film Kollektivet ging tijdens het filmfestival van Berlijn dit jaar in premiere. De film vertelt het verhaal van Erik (Ulrich Thomsen), een professor in architectuur, die na het overlijden van zijn vader een groot, oud huis in Hellerup erft. Hij en zijn vrouw Anna (Trine Dyrholm), een bekend nieuwslezers besluiten in het huis te gaan wonen. Maar omdat het huis nogal groot is, en uit de sleur van hun huwelijk te komen besluiten ze enkele vrienden uit te nodigen om bij hen in te trekken. Ze leven in een commune waar alles collectief besloten wordt. Dit wordt verstoord wanneer Erik verliefd wordt op een studente.

Waarom moet je deze film gaan zien?

Het is waarschijnlijk niet ieders smaak, maar de film is even een fijne afwisseling tussen alle thrillers die van Scandinavische bodem komen. Want hoe goed die ook zijn, soms willen we even iets luchtigers. Kollektivet gaat wat trager dan de gemiddelde Hollywoodblockbuster maar de humoristische wijze waarop dit ‘drama’ wordt vertolkt is erg prettig.

Kollektivet draait nu in kleinere filmhuizen en -theaters. Kijk hier waar de film bij jou in de buurt te bekijken is.

Bekijk de trailer alvast hier:


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende