Apelviken: surfparadijs aan de Zweedse kust

Apelviken surfparadijs Fika Magazine

In plaats van veel geld uit te geven aan een duur vliegticket naar een populaire surfspot in Azië kan je het ook (iets) dichterbij zoeken. Als je vanaf Gothenburg de kust blijft volgen naar het zuiden, sta je na 1 uur en 10 minuten rijden in Apelviken, een waar surf- en kiteparadijs. Ik had het nooit kunnen denken, maar het is blijkbaar de beste surfplek aan de Zweedse Westkust. Een mooie gelegenheid voor mijn man Benjamin om zijn oude passie weer nieuw leven in te blazen. Ik mocht surf babe van de dag zijn. Wat eigenlijk codetaal is voor op het strand zitten en zand in je ogen en oren laten blazen. Neen, grapje.

Apelviken Fika Magazine Apelviken Surfparadijs fika magazine Apelviken Surfparadijs fika magazine

Geen drukte

Apelviken heeft een prachtig strand. Breed, lang en met mooie duinen. Het zand is wit en fijn en voelt zacht aan. Natuurlijk is er veel wind, want dat heb je nodig om te surfen en kiten. Zelfs in de zomermaanden is het er niet superdruk. Genoeg om het gezellig te maken, maar het is zeker niet over de koppen lopen of zoeken naar een plaatsje om je strandlaken uit te slaan. Naar Zweedse gewoonte is er niet zoveel horeca aanwezig en geen enkel winkeltje. Wel is er een surferscentrum vlak aan het strand en dat heeft een leuk restaurant en outdoor lounge. En verderop in de straat is er ook nog een grillrestaurant.

Het surfcenter van Apelviken

Als ervaren windsurfer hoef je je surfgerei niet van thuis mee te nemen. Voor alle weersomstandigheden zijn voldoende nieuwe planken en zeilen van goede kwaliteit te huren. Als beginnende windsurfer kan je aansluiten op een twee- of driedaagse cursus. Heb je geen zin in surfen dan kan je een SUP (stand up board) of een kajak huren om de kustlijn te verkennen. Er zijn kleedruimtes en douches aanwezig, dus geen gedoe met omkleden in de auto.

Surfparadijs Zweden Fika Magazine Surfparadijs Zweden Fika Magazine Surfparadijs Zweden Fika Magazine

Loungen

Na een dagje op zee of aan het strand is het heerlijk neerploffen op een stoel of in een loungezetel op het terras van de Surf Saloon. Het uitzicht op de zilveren zee is fenomenaal en het aanbod aan drankjes indrukwekkend. Ook de snacks happen goed weg en de kans is groot dat er in de zomermaanden gedurende de avonden live optredens zijn.

Kijk voor meer informatie over het surfcentrum op deze website. Overnachten in de buurt? Kijk dan even op deze website.


Tina
De Vlaamse Tina woont samen met haar man in de Zweedse stad Göteborg. Vanuit haar woonplaats schrijft ze twee keer per maand een blog voor Fika Magazine met haar ultieme Göteborgtips en uitstapjes naar andere Scandinavische plekken!

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende