Ga 72 uur op retraite in Zweden

72 hour cabin

De Zweden staan bekend om hun hoge scores in levenskwaliteit. Vaak wordt dit gelinkt aan hun leefomgeving en het feit dat ze zo dicht bij de natuur wonen. Onderzoek toont aan dat het stresslevel van mensen met zeventig procent verminderd kan worden door 72 uur in de natuur door te brengen. En dat bracht de Zweden op een idee: de 72 hour cabin.

72 hour cabin

Make a stresservation

De 72 hour cabin is bedoeld voor mensen die zich even terug willen trekken in de natuur. Even bijtanken, zonder daarvoor naar de andere kant van de wereld te hoeven vliegen en zonder er weken voor uit te moeten trekken. In de 72 hour cabin kun je – hoe kan het ook anders – 72 uur doorbrengen en je stresslevels aanzienlijk omlaag brengen. Deelnemers van de 72 hour cabin zijn razendenthousiast; de meesten willen er een jaarlijks terugkerende gewoonte van maken.

72 hour cabin

Kosten 72 hour cabin

Er zijn verschillende locaties waar een stresscabine staat in Zweden, waaronder in Henriksholm, Dalsland. Goedkoop is een bezoekje aan de cabine niet: je bent ruim € 400 per persoon kwijt (bij tweepersoonsbezetting). Daar krijg je dan wel ontbijt, lunch en diner bij, een welkomsfika, roeibootjes en een sauna. En natuurlijk een verbeterde gezondheid, doordat je je stresslevel omlaag brengt.

Voel je je aangesproken of wil je meer weten over de 72 hour cabin? Neem dan een kijkje op de website!

Fotografie: Jonas Ingman @ Bruksbild, via VisitSweden


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende