5x koffie in Kopenhagen

Waar je ook in Scandinavië komt, met koffie zit het altijd goed. Daarom introduceert Fika Magazine de rubriek ‘5x koffie in…’. Hierin lichten we elke maand 5 koffieadresjes in de grote steden van Scandinavië uit.

Deze maand trappen we af met Kopenhagen. Hoewel het verleidelijk is om rond te blijven struinen door de prachtige, creatieve straten van de stad, raden we ook zeker aan om even tijd te nemen voor een echt Fika-moment. Bij deze adresjes zit je voor een goede kop koffie altijd goed.

Rist Kaffebar
Eén van de straten in Kopenhagen die barst van de gezellige tentjes is Vaernedamsvej. Hier drink je je koffie bij Rist Kaffebar. Naast de koffie, met uiteraard iets lekkers voor ernaast, maken ze hier veel detox proof snacks. Ideaal voor mensen met een glutenallergie of clean eaters.

Kompa ‘9
In de Kompaniestraede vind je Kompa ‘9. Een gezellig zaakje waar ze organic koffie schenken. Ga hier zeker ook eens voor het ontbijt langs. Ze serveren de lekkerste havermout met appel, roggebrood met gekookte eitjes en sandwiches.

5x koffie in Stockholm

Cafe Sockerbit
Het is even zoeken naar dit zaakje, maar dan heb je ook wat. Verstopt in een romantisch binnenplaatsje aan de Södra Förstadsgaten drink je heerlijke koffie met huisgemaakt lekkers. Wat dacht je bijvoorbeeld van kannelbuller, muffins en smakelijke scones.

Coffee Collective
Bij een trip Kopenhagen kan een bezoek aan een van de drie vestigingen van Coffee Collective niet ontbreken. De barista’s staan hier met een grote glimlach koffie uit eigen branderij voor je te maken. Wij raden je aan naar Jægersborggade te gaan, de eerste vestiging van ‘het collectief’.

Central Hotel & Café
Voor een bijzonder kopje koffie kun je ook een tafeltje uitkiezen bij Central Hotel & Café. Dit één kamer tellende hotel heeft op de begane grond een van de schattigste koffiezaakjes van Kopenhagen gecreëerd. Iets zoets bij de koffie? Central Hotel & Café staan bekend om hun heerlijke zoetigheden, waaronder een bananensplit. Ook de locals schuiven hier maar wat graag aan en dat is natuurlijk niet voor niets.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende