5x koffie in Kopenhagen (update)

koffiebars in Kopenhagen

Ruim een jaar geleden gaven we je vijf adrestips voor een perfect gezet kopje koffie in Kopenhagen. Tijd voor een update, want ook bij de volgende plekken kun je terecht voor straffe espresso’s, slow brewed americano’s en cappucino’s met een perfecte schuimlaag.

koffie in Kopenhagen

1 Copenhagen Coffee lab
Als je niet oplet loop je dit zaakje zo voorbij. Net zoals veel andere horecagelegenheden in Kopenhagen, zit ook Copenhagen Coffee Lab in een souterrain. Het is er ietwat donker, maar daardoor des te gezelliger. Op koude dagen stoken ze het goed op, dus voor je het weet, ben je een paar uur verder.

Adres: Boldhusgade 6

koffie in Kopenhagen2

2 Café Granola
Dit café vind je in het gezellige Frederiksberg en is niet alleen een fijne plek om te stoppen voor een kopje koffie, maar ook de perfecte plek om je dag te starten met een uitgebreid ontbijt. Extra leuk: heb je geen tijd om aan te schuiven? Je kunt je koffie ook buiten via het schuifraampje bestellen, en ‘m to-go meenemen.

Adres: Værnedamsvej 5

koffie in Kopenhagen3

3 Central hotel & café
Deze kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje: het kleinste hotel van Kopenhagen (het telt slechts 1 kamer). Onder het ‘hotel’ vind je een gezellig, klein cafeetje waar je terecht kunt voor een coffee to stay of een coffee to go.

Adres: Tullinsgade 1

koffie in Kopenhagen4

4 Coffee Collective
Dit koffiezaakje vind je op drie verschillende plekken in de Kopenhagen, maar onze favoriet is die in de Jægersborggade. Bij Coffee Collective hebben ze koffie werkelijk tot kunst geven: de bonen worden tot de gram nauwkeurig afgewogen en de melk geen graad te hoog verwarmd. Door alle liefde die ze hier in de koffie stoppen, smaakt-ie misschien wel het allerlekkerst.

Adres: Jægersborggade 10

koffie in Kopenhagen5

5 Kent Kaffe Laboratorium
De naam verklapt het wellicht al, maar ook hier nemen ze het zetten van koffie zeer serieus. Probeer er vooral een van de slow coffees uit de aeropress of chemex. Erg smakelijk!

Adres: Nørre Farimagsgade 70

Waar drink jij je koffie het liefst in Kopenhagen?


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende