Vergeet Ibiza, ga op retreat in IJsland

retreat in IJsland

Zo aan het begin van het nieuwe jaar is iedereen nog volop aan het werk met zijn of haar goede voornemens. De moed zit er nog in, en we hebben nog de hoop om ze vol te houden. Veel mensen boeken in deze tijd van het jaar dan ook een retreat naar bekende bestemmingen als Ibiza en Bali. Maar wist je dat je ook prima, of eigenlijk heel goed, op retreat in IJsland kunt? We leggen het je uit.

IJsland staat bekend om haar schone water, frisse lucht, warmtebronnen en prachtige natuur: oftewel, de perfecte omgeving voor een weekje retreat. Heb je ook als voornemen om het dit jaar iets zuiniger aan te doen? Afgelopen week kon je al lezen dat vliegtickets naar IJsland nog nooit zo goedkoop zijn geweest, en met de aanbiedingen van WOW air vlieg je al voor € 69,99 enkele reis naar Reykjavik. Je kunt dus onthaasten, zonder je zorgen te maken over je bankrekening.

Benieuwd wat je dan allemaal kunt doen tijdens een retreat op IJsland. Nou onder andere dit:

Restaurants in IJsland

Een retreat is natuurlijk geen retreat zonder goed en gezond eten. Bij deze restaurants in IJsland zit dat wel goed.

Friðheimar
Het familiebedrijf Friðheimar werd wereldwijd bekend nadat Gwynteh Palthrow en Kim Kardashian vorig jaar een bezoek brachten aan dit biologische restaurant. Nu is dit waarschijnlijk niet direct reden voor jou om ook je koffers te maken, maar het is het toch echt waard. Het bedrijf teelt meerdere soorten tomaten op biologische wijze door gebruik te maken van aardwarmte en bijenkasten om de planten te bestuiven. In het restaurant in de kas schuif je aan voor hun zelfgebakken brood, komkommersalsa en tomatensoep.

Gló
Een ander restaurant dat het milieu hoog in het vaandel heeft staan is Gló. Een raw en vegetarisch restaurant gerund door chef Solla.  Je komt er niet alleen voor een gezond maaltje, er vinden regelmatig interessante seminars plaats over de verschillende aspecten van gezond leven.

retreat in IJsland Fika Magazine

Warmwaterbronnen in IJsland

In IJsland zijn tal van warmwaterbronnen te vinden met hoge waardes van silicaten en mineralen, die ervoor zouden zorgen dat je er jonger uitziet en met een ontspannen gevoel het water verlaat. De bekendste is Blue Lagoon, maar er zijn er meer.

Myvath
Myvath in het noorden van het land is een speciaal natuurgebied met warmtebronnen. De prachtige omgeving wordt ook wel de Diamond Circle genoemd. Je zorgen maken dat alle hordes toeristen het ecosysteem verstoren hoeft niet: de hotspots zijn zo opgesteld dat ze zo min mogelijk schade aanrichten.

Laugarvatn Fontana
Mineraalbaden met verschillende dieptes, groottes en temperaturen vind je bij Laugarvatn Fontana. Naast de mogelijkheid om compleet te ontspannen in de baden, kun je ook aanschuiven in het restaurant, waar ze op traditionele wijze broodbakken in het hete zand bij het meer, waar ook de forel uit wordt gevangen. In de naastliggende boerderij worden de forellen gerookt samen met andere lekkernijen uit de omgeving.

Reykjadalur
Tot slot is Reykjadalur een aanrader. In deze smalle stroom op een heuvel net buiten Reykjavik is het water warm genoeg dat bezoekers er het hele jaar door in kunnen badderen. Handig als je een stop-over hebt in de IJslandse hoofdstad.

Retreat in IJsland

En, heb jij al zin om je koffers te pakken en op retreat in IJsland te gaan?


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende