3x warmwaterbronnen in IJsland

warmwaterbronnen in ijsland fika magazine

Je kent ze wel: de beelden van warmwaterbronnen waar het stoom vanaf komt en de temperatuur buiten niet ver boven nul uitstijgt. Vooral in Scandinavië vind je ze op de mooiste plekken met bijzondere uitzichten. Vandaag zetten we drie warmwaterbronnen in IJsland voor je op een rij, waarvan het water zo’n 40 graden is. Wie zegt dat het in Scandinavië altijd koud is?

Blue Lagoon

National Geographic noemde het al één van de 25 wereldwonderen. Blue Lagoon ligt op ongeveer 50 kilometer van Reykjavik en is een complete wellness. Je kunt er niet alleen een ‘duik’ nemen in het warmwaterbad, je kunt ook genieten van massages en gezichtsbehandelingen, aanschuiven in het restaurant of je opgeven voor een tour door het gebied.

warmwaterbronnen in ijsland fika magazine

Seljavallalaug

Iets minder spectaculair, maar niet minder de moeite waard is Seljavallalaug. Deze bron, of eigenlijk zwembad, ligt in het zuiden van IJsland en wordt door toeristen vaak overgeslagen. Het is het oudste bad van IJsland en wordt onderhouden door vrijwillgers. Je hoeft geen toegang te betalen, het enige wat ze je vragen is om het bad en de natuur eromheen met respect te behandelen. Het is even uitzoeken hoe je er moet komen – vanaf de dichtsbijzijnde parkeerplek is het nog zo’n 20 minuten lopen – maar dan heb je ook wat.

warmwaterbronnen in ijsland fika magazine

Myvatn Nature Baths

Een warmwaterbron die vergelijkbaar is met Blue Lagoon is Myvatn Nature Baths. Ondanks de noordelijke ligging is het klimaat er prima. In de zomer kan het er zelfs verrassend warm worden. Maar in de herfstachtige periode als nu, wordt de natuur om de warmwaterbron prachtig goud-bruin gekleurd. Het water in de natuurlijke baden zou een positief effect hebben op astmaklachten en is goed voor huidproblemen.

Meer IJsland? Kijk dan eens tussen deze artikelen.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende