Utsikten: bijzonder uitzichtpunt in Noorwegen

utsikten

Wie deze zomer het berglandschap van Gaularfjellet in Noorwegen bezoekt, heeft geluk: daar is namelijk onlangs Utsikten geopend. Een spectaculair uitzichtpunt dat op 700 meter hoogte ligt en werkelijk de mooiste vergezichten biedt.

Gaularfjellet berglandschap

Vanaf Utsikten heb je uitzicht over het Gaularfjellet berglandschap en de waterval Likeholefossen. Het uitzichtpunt ligt op zo’n 400 kilometer afstand van de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, en is onderdeel van een aantal toeristische routes. Utsikten, dat letterlijk ‘uitzicht’ betekent, is vormgegeven door Code, een Noors architectenbureau. Al sinds 2008 werd er aan het project gewerkt, dat wegens de ligging en constructie een flinke klus was. Het ontbreken van electriciteit en mobiel bereik maakte de klus nog lastiger dan-ie al was, en ook de weersomstandigheden waren soms zo bar, dat er niet gewerkt kon worden.

Na Utsikten, Allmannajuvet

Inmiddels is het project dus afgrond en kunnen bezoekers genieten van de prachtige vergezichten. Maar dat is nog niet alles: in september wordt ook het uitzichtspunt Allmannajuvet geopend, dat onder andere een museum en café zal herbergen. Genoeg redenen om komend jaar een tripje naar Noorwegen te boeken.

Bron: Knack Weekend
©Foto:Per Ritzler / Statens vegvesen


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende