Minigids Trondheim: dit moet je zien en doen!

Minigids Trondheim Fika Magazine

Vergeleken met grote broer Oslo is Trondheim haast een dorpje. Maar wel een ontzettend leuk dorpje! Ook al komt de stad door zijn grootte wellicht niet snel in je op als stedentripbestemming: Trondheim is het meer dan waard om bezocht te worden – al dan niet op doorreis naar andere plekken in Noorwegen. In deze minigids laten we je zien waar je moet zijn in de derde stad van Noorwegen.

Bakklandet

Ons favoriete buurtje in Trondheim is zonder twijfel Bakklandet. Het ligt aan de oostzijde van de Nidelvarivier, tussen de Bakke bru en de Gamle Bybro. Wie weleens foto’s van Trondheim voorbij heeft zien komen, heeft Bakklandet daar vast in terug gezien; het is met zijn gekleurde huisjes namelijk ontzettend fotogeniek. De moeite waard om even doorheen te wandelen dus.

Minigids Trondheim Fika Magazine

Koffie in Trondheim

Jacobsen og svart

Dit is toch echt ons lievelingskoffieadresje in Trondheim. Jacobsen og Svart zit recht tegenover het Scandic Hotel Bakklandet (waar wij overnachtten, aanrader!) en stond iedere ochtend standaard op de planning. Ze serveren er steengoede koffie – en kunnen je er ook alles over vertellen – en verkopen lekkere snacks. Must visit als je in Trondheim bent.

Soil

Een ander fijn adresje voor een caffeïneshot is Soil. Dit zaakje zit midden in Bakklandet. Op zonnige dagen zit je heerlijk op het bankje buiten de voorbijgaande mensen te bekijken en op koudere dagen, warm je lekker op tussen het knusse interieur.

Café Le Frère

Vlak bij het station vind je het zaakje Café Le Frère. Alle espressoshots zijn hier dubbel, dus liefhebbers van koffie gaan het hier naar hun zin hebben.

Kafe Soil Bakklandet Fika MagazineMinigids Trondheim Fika Magazine

Eten in Trondheim

Hagen

Een tentje waar het elke avond vol zit, is Hagen. En dat is ook niet zo gek. Voor een vast bedrag kun je hier namelijk onbeperkt van de – gezonde – gerechten pakken. Alles wordt vers voor je neus gemaakt en is ontzettend goed op smaak gebracht. Aanrader!

Superhero Burger

Gek op burgers? Dan mag een bezoekje aan Superhero Burger niet ontbreken. Ze serveren er betaalbare burgers én – niet geheel onbelangrijk – het goedkoopste bier van de stad (buiten de supermarkt om dan). En dat is in een land waar alcoholische drankjes een flink deel van de rekening bepalen een hele verademing.

Selma

Ben je op woensdag in Trondheim? Dan heb je geluk, dan kun je namelijk voor een gereduceerde prijs de lekkerste pizza’s eten bij Selma.

BRØØL

Voor lunch is BRØØL een goede optie. Hier kun je uit plankjes kiezen met verschillende soorten brood en beleg. Het brood is ontzettend lekker en supervers en het beleg bijzonder. Van Noorse kaars tot rendiervlees.

Minigids Trondheim Fika MagazineMinigids Trondheim Fika MagazineMinigids Trondheim Fika MagazineMinigids Trondheim Fika MagazineMinigids Trondheim Fika Magazine

Bezienswaardigheden in Trondheim

Kristiansten Festning

Op korte loopafstand van het centrum ligt Kristiansten Festning. Dit fort werd in 1681 gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen uit het oosten. Tegenwoordig is het een heerlijke plek om te genieten van het uitzicht.

Gamle Bybro

Tina schreef er al eerder over, maar de Gamle Bybro is een van de trekpleisters van de stad. Ze werd voor het eerst gebouwd in 1681. In de volksmond heet ze Lykkens Portal, de brug van vreugde.

Sykkelheisen Trampe

Een andere bijzondere attractie is de Sykkelheisen Trampe, oftewel: een fietslift. In 1993 werd het prototype gebouwd en nog altijd is de lift veel in gebruik. De lift heeft enige oefening nodig om goed en wel boven te komen, maar het scheelt flink wat klimmen.

Minigids Trondheim Fika Magazine Minigids Trondheim Fika MagazineMinigids Trondheim fika MagazineMinigids Trondheim Fika Magazine

Slapen in Trondheim

Scandic Bakklandet

Het hotel Scandic Bakklandet zit, zoals de naam al verraadt, in ons favoriete buurtje in Trondheim. Het is een redelijk groot hotel, met een zeer uitgebreid ontbijt in de ochtend. Het ligt op loopafstand van vrijwel alles in Trondheim en biedt goede service.

Minigids Trondheim Fika Magazine

Natuur in Trondheim

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk is de mogelijkheid om in Trondheim de natuur in te gaan. Vrijwel iedereen in de stad is 24/7 gekleed in outdoorkleding. De natuur is dan ook op steenworp afstand aanwezig. Of je nu wilt hiken, fietsen of kanoën, werkelijk alles is mogelijk. Erg fijn om een stedentrip te kunnen combineren met de natuur!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende