Treehotel Lapland Zweden - Unieke boomhutten

tree hotel Lapland zweden

Treehotel Lapland – Heb je er ooit aan gedacht om in een vogelnest, een UFO of in een spiegelkubus te slapen? Waarschijnlijk niet, maar als het gaat om design en architectuur in Zweden, lijkt alles mogelijk.

Het Treehotel in Lapland begon allemaal in 2010 met de droom van Britta en Kent Lindvall om van een bejaardentehuis uit de jaren 30 een pension te maken in hun geboortedorp Harads, ongeveer 100 kilometer van de luchthaven van Luleå in het noorden van Zweden. Het eindresultaat was geen gewone B&B, het werd een boomhotel compleet met zeven hutten geïnspireerd op de film The Tree Lover.

De kamers hangen 4-6 meter boven de grond met uitzicht op de riviervallei van Lule, de hoge pijnbomen en als je geluk hebt het noorderlicht. Om elke hut uniek te maken, hebben verschillende Scandinavische architecten, waaronder de Noorse architecten Snöhetta (De 7e kamer), de Zweedse Tham & Videgård Arkitekter (Mirrorcube) en de Fins-IJslands-Noorse studio Rintala Eggertsson Architects (Dragonfly) hun stempel gedrukt op de ontwerp.

Hier een aantal foto’s van het Treehotel Lapland, Zweden

boomhut zweden

treehotel lapland zweden

Lees ook Overnachten in het Ice Hotel in Zweden

treehotel lapland zweden

treehotel lapland zweden

treehotel lapland zweden

treehotel lapland zweden

Klik hier meer foto’s en info!

Vlieg naar Lapland voor nog geen €500,-


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende