Tip: Hitserie Follow The Money (+ WINACTIE!)

Follow The Money

Dacht je dat het succes van de Scandinavische series z’n hoogtepunt voorbij is? Dan heb je het mis: er blijven fantastische series uit het noorden komen. Onze huidige favoriet? Hitserie Follow The Money.

Het verhaal

Follow The Money is – anders dan de meeste Scandinavische series – een financieel misdaaddrama. Vlak bij een windmolenpark wordt een lijk gevonden. Inspecteur Mads bijt zich vast in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen het dode lichaam en vermeende wanpraktijken binnen de energiewereld waarin de overledene werkzaam was. Hij stuit al gauw op verdachte financiële ontwikkelingen bij Energreen, een snelgroeiend groene-energie-imperium dat geleid wordt door de charismatische CEO Alexander. Waneer de jonge, ambitieuze advocaat Claudia fraude aan het licht brengt binnen het bedrijf, wordt ze halsoverkop aangesteld als hoofd Juridische Zaken. Een promotie waardoor ze meer en meer verstrikt raakt in het financiële en juridische bedrog waarmee Energreen verder bouwt aan zijn weg naar de top. Follow The Money is een tiendelige serie die kijkers meeneemt naar de wereld van de financiële crime, waar hebzucht en machtswellust overheersen.

De makers

Follow The Money is gecreëerd door BAFTA Award-winnende scenarist Jeppe Gjervig Gram (Borgen). De hoofdrollen worden vertolkt door Thomas Bo Larsen (Festen, Jagten) en Nikolaj Lie Kaas (The Killing 3).

Win Follow The Money seizoen 1 op DVD!

Benieuwd geraakt naar de serie? Dan hebben we goed nieuws. We mogen namelijk 1 DVD-box weggeven van het eerste seizoen! Wat moet je doen om kans te maken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief* van Fika Magazine, als je dat nog niet gedaan had (we sturen twee keer per maand een een nieuwsbrief om je op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen op Fika Magazine, geen spam dus!), en laat hieronder in een reactie weten wat jouw favoriete Scandinavische serie is en waarom je Follow The Money graag aan dit rijtje toevoegt. Wij zijn erg benieuwd naar jullie reacties!

*We maken de winnaar in de nieuwsbrief van 9 juni bekend!

12 suggesties bij “Tip: Hitserie Follow The Money (+ WINACTIE!)


 1. L Melenhorst zegt:

  Hej,
  Ik zou heel graag willen winnen omdat ik de serie al twee keer op tv gemist heb en er ontzettend van baal! Iedereen om me heen heeft de serie gezien en vond het geweldig.
  Mijn favoriete scandi serie is trouwens: Fjallbäcka, omdat wij graag naar Bohuslän gaan!
  Hej do
  Lisette Melenhorst


 2. Elvira Huibers zegt:

  Mijn favoriete scandinavische serie op dit moment is Modus, omdat dit de laatste is die ik gezien heb én ‘m in één adem heb uitgekeken.
  Follow the money ken ik nog niet, dus het is hoog tijd hier verandering in te brengen. 3. Betty zegt:

  Al vele gezien en het is moeilijk kiezen maar ik kies Borgen. ik wil Follow the money vraag zien omdat het me ongetwijfeld weer veel kijk plezier zal geven!


 4. Anna zegt:

  Forbrydelsen is mijn favoriet vooral vanwege Sarah Lund Ik wil in de vakantie graag samen met mijn vriend genieten van Follow the money.Lijkt me namelijk een prachtige derie 5. Debby Tiebosch zegt:

  Mijn favoriete Scandinavische serie?
  Ik heb oa Borgen, The Bridge, Millenium, Arne Dahl, Irene Huss, Dicte, Norskov, Those who Kill, The team, the Legacy gezien en volgens mij vergeet ik er nog een paar.
  Jeetje, ik vind ze allemaal mooi/goed……als ik moet kiezen dan toch Borgen en Millenium (ook omdat ik de boeken van Stieg Larsson heb gelezen en die waren super mooi!)
  Follow the money wil ik graag in dit rijtje erbij zetten!


 6. Marita zegt:

  Verslaafd aan dit soort series.Ik heb ze bijna allemaal gezien.moeilijk kiezen wat favoriet is want de meeste zijn prachtig. Ik kies dan voor Wallander. Follow the money voeg ik gras aan mijn lijstje Scandinavische series toe en bezorgd me vast weer uren kijkplezier!


 7. Jennie zegt:

  Dicte is favoriet. Ik eet op donderdag altijd bij mijn moeder en daarna kijken we twee afleveringen van zon mooie serie. Follow the money willen we graag zien samen


 8. Jasper zegt:

  Dat is zeker Bron, alle seizoenen in één adem gekeken. Vanwege de prachtig geschoten beelden en het mooie karakter van Saga. Follow the money staat op m’n lijstje, omdat de Scandinavische series op beginnen te raken 😉


Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende