Win bioscoopkaartjes voor The Other Side of Hope

The Other Side of Hope Fika Magazine

Het gaat goed met de Scandinavische films in Nederland. Het ene na het andere pareltje verschijnt op het witte doek en dat is alleen maar fijn nieuws voor liefhebbers van de nordic noir. Blogger Marijke ging onlangs naar de persvoorstelling van het nieuwste exemplaar uit het hoge noorden: The Other Side of Hope. Hieronder lees je haar bevindingen.

The Other Side of Hope

Daar ging ik, om 10.00u op de fiets om om 10.30 een film te gaan kijken in het Amsterdamse Ketelhuis. The Other Side of Hope. Ik had van te voren geen informatie opgezocht zodat ik zo objectief mogelijk kon kijken. De titel en de donkere eerste beelden gaven me de indruk dat het een heftige film zou worden. Verrassend genoeg bleek het tegenovergestelde: hardop heb ik zitten lachen in de zaal. Met mij veel anderen. De film gaat over een man die de knoop doorhakt en zijn leven over een andere boeg gooit. Hij is vertegenwoordiger van pakken. Hij verlaat zijn vrouw, en het avontuur begint. De tweede hoofdpersoon is een jongen, gevlucht uit Syrië. Zij ontmoeten elkaar. Meer informatie blootgeven vind ik zonde. Wat me fascineerde, is dat je zelfs in deze film bepaalde Scandinavische waarden terugziet. Sobere kleuren, mooie, vrij rustige filmshots, een tikkie nostalgie. Er zitten tragische scenes in, de film laat alle aspecten van het leven zien. Tragisch en humoristisch tegelijk. Actueel, nuchter en vooral: gortdroog. Een absolute aanrader wat mij betreft! 

Win kaartjes!

Wil jij net als Marijke naar deze film? Wij geven 3×2 kaartjes weg voor The Other Side of Hope*. Vul onderstaand formulier in en wie weet zit jij binnenkort in de rode stoel!

Deze winactie is inmiddels verlopen.

*The Other Side of Hope draait vanaf 20 april in de Nederlandse filmtheaters.


Marijke
Marijke is dol op het Noorden. Ze stuit al jaren op de mooiste Scandinavische merken en fijne muziek. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand over haar favorieten.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende