IJshotel: in deze 3 wil je een keer geslapen hebben

IJshotel Fika Magazine

Ze worden steeds populairder: ijshotels. Hotels die deels of volledig uit ijs opgebouwd zijn en waar een nachtje slapen koud is. Heel erg koud. Vanzelfsprekend zijn er ook in Scandinavië een aantal ijshotels te vinden, waar het kasteel van Frozens Elsa niks bij is. We zetten er drie voor je op een rij.

Icehotel, Zweden

We beginnen maar met de bekendste: het Icehotel in Zweden. Het hotel ligt in Jukkasjärvi: een klein plaatsje in het noorden van Zweden, zo’n 200 kilometer boven de poolcirkel. Ieder jaar gaan 25 kunstenaars aan het begin van november met maar liefst 2.000 ton ijs aan de slag om het hotel op te bouwen. Vervolgens blijft het tot het voorjaar overeind staan, want dan begin het ijs weer te smelten. We schreven er hier al eens eerder over.

Ice Hotel Zweden Fika Magazine

SnowCastle, Finland

In Finland staat niet zomaar een ijshotel, daar is een heus sneeuwkasteel te vinden. In het plaatsje Kemi kun je van eind januari tot begin april overnachten in het SnowHotel dat dit jaar niet alleen de World Luxury Hotel Global Award in de wacht sleepte, maar ook nog eens het beste Ecofriendly hotel in Finland is. Reden te meer om eens een bezoekje te brengen, dat overigens ook kan zonder te overnachten.

Ijshotel Kemi Fika Magazine

Igloo Hotel Sorrisniva, Noorwegen

En tot slot het noordelijkst gelegen ijshotel: Igloo Hotel Sorrisniva in Alta. Met zo’n 2500 vierkante meter is het Igloo Hotel een van de grootste ijshotels ter wereld. Je kunt er niet alleen overnachten, maar ook aanschuiven in het restaurant, of een ijskoud drankje drinken in de bar. Je kunt er tevens op sneeuwsafari, ijsvissen en op rivierbootavontuur.

Sorrisniva ijshotel Fika Magazine

Ga jij overnachten in een ijshotel?

De meningen over de kwaliteit van de ijshotels zijn nog wel eens verdeeld, maar een hele beleving is het zeker. Wil je een kijkje nemen, maar heb je geen zin om bibberend de nacht door te brengen? De meeste ijshotels zijn ook als niet-hotelgast te bezoeken.

Andere hotels in Scandinavië:

Bron: Elle.nl


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende