Dit ijshotel in Zweden is 365 dagen per jaar open

IJshotel Zweden Fika Magazine

Een tijdje geleden schreven we al over drie bijzondere ijshotels in Scandinavië. Een daarvan was het Ice Hotel in Zweden, dat ieder jaar in de herfst door verschillende kunstenaars wordt gebouwd en in het voorjaar weer smelt. Maar daar is dit jaar verandering in gekomen: het ijshotel is vanaf nu namelijk het hele jaar door open. En daarmee is het het eerste permanente ijshotel ter wereld.

Zonnepanelen

Het ijshotel, dat de toepasselijke naam Ice Hotel draagt, staat in Jukkasjärv, een plaatsje in Noord-Zweden. Hoe het ze is gelukt om het ijshotel permanent te bouwen? Dat doen ze met behulp van de zon. Ja echt, de zon. De slimme Zweden hebben een constructie van zonnepanelen gemaakt, dat een deel van het hotel beschermd tegen te zon. Het ijs zal niet meer smelten, maar levert wel energie op. Win-win!

IJshotel Zweden

Benieuwd hoe het Ice Hotel er van binnen uit ziet? Nou, zo:

IJshotel Zweden Fika Magazine IJshotel Zweden Fika Magazine IJshotel Zweden Fika Magazine IJshotel Zweden Fika Magazine IJshotel Zweden Fika Magazine IJshotel Zweden Fika Magazine IJshotel Zweden Fika Magazine IJshotel Zweden Fika Magazine

Fotocredits: Icehotel.com (Ben Nilsson, Asaf Kliger, Christopher Hauser)

Meer hotels in Zweden?

Bekijk dan ook deze artikelen:


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende