Win bioscoopkaartjes voor de Deense film The Day Will Come

The Day Will Come Fika Magazine

Het zijn goede tijden voor de liefhebbers van Scandinavische films en series. De afgelopen maanden kwam er een hele reut nieuwe series op Netflix en ook de komende maanden hoeven we ons niet te vervelen: er zitten een hele hoop fijne films aan te komen (daarover later meer). Sinds gisteren draait The Day Will Come in de Nederlandse filmhuizen, een film van Deense bodem die teruggaat naar het jaar 1967 en het (waargebeurde) verhaal vertelt van twee jonge broers die tijdens het ziekbed van hun moeder in een internaat terechtkomen.

The Day Will Come

Denemarken, 1967. Erik (Albert Rudbeck Lindhardt) en zijn – met een klompvoet geboren – jongere broertje Elmar (Harald Kaiser Hermann) komen tijdens het ziekbed van hun moeder in een jongensinternaat terecht. Aan het hoofd staat de rechtlijnige directeur Heck (Lars Mikkelsen), die zijn ouderwetse opvoedingsmethodes met harde hand toepast. Hij gebruikt de jongens als goedkope werkkrachten en houdt ze in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen. Ook de andere werknemers van het internaat houden zich strikt aan het hardvochtige regime, met uitzondering van de nieuwe lerares (Sofie Gråbøl). Elmer droomt over het astronautenbestaan en vertelt zijn zelfbedachte verhalen ook aan de anderen, waarmee hij iedereen hoop geeft in de uitzichtloze situatie. Slechts bewapend met hun levendige verbeeldingskracht en een flinke dosis durf, zoeken Elmer en Erik een uitweg.

Win vrijkaarten!

Vooral de jonge acteurs Albert en Harald krijgen veel lof voor hun rollen in The Day Will Come. Het is een heftige film, zeker als je weet dat het lot van de broers in de film ooit in werkelijkheid heeft afgespeeld. Geen luchtige komedie op de zaterdagavond, maar een bijzonder drama dat het verdient om bekeken te worden. En dat kan. Fika Magazine mag maar liefst 3×2 vrijkaarten voor de film weggeven! Wil je kansmaken? Vul onderstaand mail&win-formulier in en wie weet liggen de kaartjes binnenkort bij jou op de mat.

Deze winactie is inmiddels verlopen. Op Fika Magazine verschijnen regelmatig nieuwe winacties, dus houd de site in de gaten voor nieuwe prijzen!

 


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende