Superkilen: in dit toffe park in Kopenhagen moet je een keer zijn geweest

Superkilen Fika Magazine

De wijk Nørrebrø in Kopenhagen is de laatste jaren flink in opmars. In een wijk die ‘socially challenged’ wordt genoemd, openen steeds meer hippe horecatentjes en vestigingen creatievelingen zich maar wat graag, mede vanwege het gevarieerde straatbeeld. Maar ook Superkilen is een grote trekpleister voor Nørrebrø: een kilometer lang park in het noorden van de wijk.

Superkilen

Superkilen bestaat uit drie gekleurde gebieden: The Red Square, The Black Market en The Green Park. Ieder deel heeft zijn eigen functie. Het rode gedeelte staat voor het moderne stadsleven met een café, muziek en sportattributen, het zwarte gedeelte is het klassieke plein met een fontein en bankjes en het groene gedeelte is een park om te picknicken, om te sporten of om je hond uit te laten.

Fotogeniek

In alle drie de gedeelten van het park is het vaak een gezellig samenzijn van mensen. Locals strijken er neer om te studeren of om een boekje te lezen, om bij te praten met een kopje koffie of ze komen er om fit te blijven. Maar niet alleen voor locals is het een fijne hangout; ook toeristen kunnen hier hun lol op. Het park is namelijk ontzettend fotogeniek!

Superkilen Fika Magazine Superkilen Fika MagazineSuperkilen Fika MagazineSuperkilen Fika MagazineSuperkilen Fika Magazine Superkilen Fika Magazine

 


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende