Is dit de leukste bar in Kopenhagen?

bar in Kopenhagen Fika Magazine

We weten allemaal dat biertjes drinken in Scandinavië geen goedkope hobby is. Ja, alcohol is duur bij onze noorderburen en ja, dat is niet altijd even leuk. Maar áls je er dan op uitgaat voor een alcoholische versnapering, dan kan je er in Kopenhagen in ieder geval een hele beleving van maken. Namelijk bij Lidkoeb, wat ons betreft de leukste bar in Kopenhagen.

Voormalige apotheker

Lidkoeb bevindt zich in de wijk Vesterbro en is ietwat lastig te vinden. Je moet namelijk door een smal gangetje om bij de bar te komen en dat gangetje loop je nogal snel voorbij. De bar is gevestigd in het voormalige woonhuis van apotheker H.P. Madsen en is meer dan honderd jaar gebruikt als productiefacaliteit voor de apotheek van Vesterbro. In de late jaren tachtig stopte de productie en ging het pand door een lastige tijd. Toen Rasmus Shepherd-Lomborg in 2010 naar huis liep na vele bars bezocht te hebben, wist hij wat het nieuwe doel van dit geweldige pand moest worden. Na twee jaar plannen en verbouwen opende Lidkoeb.

bar in kopenhagen fika magazine

Bar in Kopenhagen

Het apothekersverleden zie je nog altijd duidelijk terug in de bar, zowel in de decoratie als op de menukaart. De inrichting is overigens een droom voor designliefhebbers; je zou je huis het liefst precies zo inrichten. En toch ook nog even over de prijs: voor een biertje betaal je bij Lidkoeb zo’n € 7, voor een cocktail het dubbele. Check de website voor het menu en voor meer informatie!

Meer Kopenhagentips?

Lees dan ook nog even deze artikelen:


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Volgende