De leukste wijken in Kopenhagen

Superkilen Fika Magazine

Wie een stedentrip naar Kopenhagen maakt, moet zeker deze wijken op het lijstje zetten. Dit zijn de leukste wijken in Kopenhagen:

Frederiksberg
Vlak bij het centrum ligt de wijk Frederiksberg. Deze rustige en chique buurt heeft een prachtig park, Frederiksberg Have, en is perfect om rond te struinen tijdens het shoppen.

Vesterbro
Een van de hipste plekken van Kopenhagen is Vesterbro. Deze wijk was ooit het red light district van de stad, maar tegenwoordig vind je er de leukste restaurants en winkels. Vesterbro wordt ook wel vergeleken met het bekende Meatpacking District in New York.

Centrum
Prachtige paleizen, Tivoli en de mooiste designwinkels. Ook het centrum van Kopenhagen sla je niet over.

Bekijk het reisboek over Kopenhagen

Nørrebro
Nørrebro is het multiculturele hart van Kopenhagen. Hier vind je restaurants met tal van internationale keukens en de leukste kleine designshops. Het enige Thaise restaurant met Michelinster, Kiin Kiin, vind je hier. De locals van Nørrebro zijn vaak te vinden in het Assistens Kirkegård park.

Østerbro
In deze wijk vlak bij het water kom je veel gezinnen tegen. De buurt bestaat uit brede boulevards, delicatessenwinkels, veel groen en het beroemdste standbeeld van Kopenhagen. Het grootste publieke park van Denemarken ligt tevens in deze buurt: Fælledparken.

Amager
Een iets minder bekende wijk is West Amager en Ørestad, ook wel Kopenhagen S genoemd. In deze wijk kan de architectuurliefhebber zijn hart ophalen. Sinds de herontwikkeling in 1995 zijn veel jonge gezinnen en studenten in deze wijk gaan wonen.

Wat is jouw favoriete wijk in Kopenhagen?


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende