Beans, beets & blues: smoothierecept uit het nieuwe Green Kitchen Smoothies kookboek

Green Kitchen Smoothies Fika Magazine

Vanaf deze week ligt het gloednieuwe kookboek Green Kitchen Smoothies in de winkels. Dit is alweer het derde boek van David en Luise, de breinen achter het succesvolle Scandinavische blog Green Kitchen Stories. Fika Magazine mocht namens uitgeverij Becht alvast een voorproefje uit het boek geven, in de vorm van een recept!

Green Kitchen Smoothies

Het derde boek van David en Luise is net zoals de twee voorgaande boeken prachtig vormgegeven; van de fotografie loop het water je werkelijk in de mond. Naast de recepten staat Green Kitchen Smoothies bomvol tips om de perfecte smoothie te maken. Want hoe makkelijk het maken van een smoothie ook lijkt, de ultieme smoothie vergt toch wat extra werk. Een van onze favoriete recepten uit het boek is het Beans, beets & blues recept, met blauwe bessen, rode biet en yoghurt.

Beans, beets & blues

Voor 4 personen:
1/2 rauwe rode biet, geschild (ongeveer 50 g)
1 rijpe banaan
150 bevroren blauwe bessen (plus extra voor serveren)
90 g gekookte witte bonen
zest en sap van een halve citroen
1/2 tl kaneel
200 ml kokoswater (of kraanwater)
500 ml kokosyoghurt of Griekse yoghurt

Snijd (of rasp) de rode biet en banaan afhankelijk van de sterkte van je blender in stukken. Doe ze met de rest van de ingrediënten (behalve de yoghurt) in de blender. Mix op hoge snelheid tot er een gladde massa onstaat. Vul vier glazen tot de helft met de smoothie. Vul de rest van het glas met yoghurt. Roer met een lepel langs de rand van het glas om een marmereffect te creëren en serveer met wat extra blauwe blessen.

Green Kitchen Smoothies Fika MagazineGreen Kitchen Smoothies
Uitgeverij Becht
€ 16,95
Bestel het boek bij Bol.com.

 


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende