Dit is misschien wel de tofste schuilplaats ter wereld

Skýli fika magazine

Ben je fervent wandelaar? Dan ben je ook vast weleens in slecht weer terecht gekomen tijdens een tocht door de natuur. Niets fijner om dan een plek tegen te komen waar je even kunt schuilen. En als je dan een plek zoals Skýli tegen zou komen, dan wil je eigenlijk niet meer verder wandelen.

Skýli

Skýli (schuilplaats in het IJslands) is voor een wedstrijd in IJsland ontworpen door het Stockholmse architectenbureau Utopia Arkitekter. Helaas heeft het bedrijf de wedstrijd niet gewonnen en is-ie (nog) niet gerealiseerd, maar de schuilplaats is zo ontworpen dat hij makkelijk te verplaatsen zou moeten zijn én bestand is tegen de zware weerscondities in het land.

Skýli fika magazine

Piramides

Het ontwerp van de trekkershut bestaat uit vier ‘piramides’, waardoor hij iets wegheeft van een klassieke tent. Het materiaal is niet alleen ontzettend sterk, het valt ook goed op in het landschap – al dan niet vanwege de kleur. Zo zouden trekkers Skýli makkelijk moeten kunnen vinden. De vorm van het dak komt vaker voor in traditionele IJslandse cabines en hutten.

Skýli Fika Magazine Skýli Fika MAgazine

Veilig

De architecten hebben gekozen voor grote ramen, zodat je zelfs als je aan het schuilen bent, van de schitterende natuur kunt genieten. De schuilplaats heeft twee ingangen: aan het noorden en aan het zuiden. Zo kun je altijd op een veilige manier – beschermd tegen harde wind – naar binnen.

Wij vinden het een fantastisch staaltje architectuur, wat jij?

Bron en fotografie: Utopia Arkitekter


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende