3x nagerechten voor kerst

Het toetje is rond de kerstdagen meestal een van de feestelijkste gangen van het diner. Dat hebben ook de Scandinavische foodbloggers begrepen, want de meest bijzondere nagerechten vliegen je om de oren. Wij kozen er drie uit, die we maar wat graag op tafel zien verschijnen.

Kruidige pastinaaktaart – Green kitchen stories
Klinkt misschien niet echt aantrekkelijk – de Engelse naam Christmas Spiced Parsnip Cake doet het beter – maar is ontzettend lekker. Plus een stuk gezonder dan onderstaande taart. Kun je net een hap meer kalkoen eten en hoef je je niet al te schuldig te voelen. Het recept vind je hier.

Zachte gingerbread cake met roomkaasfrosting  Call me cupcake
Wie deze taart op tafel zet heeft alle blikken gelijk op z’n nagerecht, want hij is niet te missen. Linda Lomelino, eigenaresse van de blog Call me cupcake, is gek op deze taart vanwege de zachte gingerbread cake. Voeg daar een frosting van roomkaas aan toe en gesuikerde cranberries en ‘kerstiger’ kun je het niet krijgen. Kijk hier voor het recept.

Chocoladetaart met kokosslagroom  The food club
De Deense Ditte Ingemann deelde haar recept voor de beste chocoladetaart ooit (haar woorden). Als we op de plaatjes afgaan, geloven we dat maar al te graag, want het water loopt je in de mond. Ook deze taart is lang niet zo slecht als-ie eruit ziet, hij bestaan voornamelijk uit banaan, dadels, pure chocola en amandelmeel. Hier lees je hoe je ‘m maakt – even naar beneden scrollen voor de Engelse versie.

Kerstdesserts


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende