Gaat IKEA restaurants openen buiten de filialen om?

IKEA restaurants fika magazine

Zou je de Zweedse balletjes van IKEA iedere dag wel kunnen eten, maar vind je een bezoekje aan de blauwe box een paar keer per jaar wel genoeg? Dan hebben we goed nieuws voor je. IKEA gaat wellicht restaurants openen, los van de filialen. Dan kun je dus naar hartelust Zweedse balletjes eten, zonder in de verleiding te komen een rondje door het woonwarenhuis te maken.

De beste bankverkoper

De Britse website Fortune laat weten dat de populariteit van de IKEA-restaurants zo is gestegen, dat ze eraan denken om losstaande eetgelegenheden te openen. ‘We hebben onze balletjes altijd de beste bankverkoper genoemd,’ zo vertelt Gerd Diewald, manager food operations in Engeland, ‘want het is moeilijk om zaken te doen met hongerige klanten’.

IKEA restaurants in het centrum

Een groot deel van het idee komt van het feit dat maar liefst 30% van de klanten die in het restaurant komen, niet eens de winkel inloopt. Deze mensen zijn enkel geïnteresseerd in het eten van IKEA. En daarom zie je binnenkort wellicht IKEA cafés in het centrum van grote steden.

Bron: Fortune


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende