Deze Scandinavische modemerken moet je kennen

Scandinavische modemerken Fika Magazine

Afgelopen week was Fika Magazine op uitnodiging van Headstart Fashion in Aarhus om een aantal Scandinavische modemerken te (her)ontdekken. We konden de nieuwe collecties bekijken, met de ontwerpers praten én natuurlijk de stad in om de nieuwste hotspots te ontdekken (waarover later meer). De leukste labels, die ook jij zou moeten kennen, zetten we vandaag voor je op een rij.

Rodtnes Bags

We beginnen maar direct met onze favoriet: Rodtnes Bags. Dit merk was niet helemaal onbekend voor ons, maar de collectie die ze tijdens het evenement toonden wel. Rodtnes Bags is in 2012 opgericht door Mette Rodtnes, een awardwinnende architect met een passie voor design, esthetiek en mode. Mette gebruikt haar ervaring als architect in haar ontwerpen, wat resulteert in hoge kwaliteit tot in de kleinste details. Tijdens het Headstart Fashion-event presenteerde ze haar gloednieuwe collectie: de Villa Collection. Voor deze lijn liet ze zich inspireren door de jaren vijftig-architectuur van Friis & Moltke. De villa’s van Friis & Moltke zijn iconen in onder andere Aarhus, vanwege de simpele lijnen en vormen. Dat is ook precies wat Mette in haar tassen heeft terug laten komen. De Villa Collection is vanaf augustus te koop in de webshop van Rodtnes Bags – wij kunnen niet wachten.

Bruuns Bazaar

Op het hoofdkantoor van Bruuns Bazaar werd de najaarscollectie van dit fijne merk getoond. Bruuns Bazaar werd in 1994 opgericht en werd al snel een van de meest geprezen Scandinavische merken. En dat is het nog altijd. De modewereld loopt massaal weg met de collecties en dat is ook niet zo gek. Het merk omvat de ultieme Scandinavische stijl. In de najaarscollectie zaten een aantal fijne prints en stoffen waarvan we niet kunnen wachten om het te dragen. Bruuns Bazaar krijgt in augustus een eigen webshop en is voor nu onder andere hier en hier te koop (een hele summiere selectie, helaas).

Another Project

Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuw paar schoenen of sandaaltjes: dan moet je eens een kijkje nemen bij het Deense Another Project. Dit merk is in 2013 opgericht door Jens Bak Kristensen en Helle Bennetzen Skaarup (respectievelijk CEO en designer). De stukken uit de collectie die ze in Aarhus toonden, wilden wij stuk voor stuk aan onze voeten schuiven. Vooral van de sandaaltjes zijn wij fan. Onder andere hier te koop.

Scandinavische modemerken Fika Magazine

Mos Mosh

Tot slot een compleet nieuw merk voor ons: Mos Mosh. Bij dit jeansmerk waren we op het fantastische hoofdkantoor in Kolding (op een uurtje rijden van Aarhus) uitgenodigd. Mos Mosh is slechts zeven jaar geleden door Kim Hyldahl opgericht en een enorm succes in de Scandinavische landen én daarbuiten. Naast een mooie collectie jeans verkoopt het merk ook andere kledingstukken zoals blazers, leren jasjes en mooie tops. Onder andere hier te koop.

Mos Mosh Scandinavische modemerken Fika Magazine

Scandinavische modemerken

Wat zijn jouw favoriete Scandinavische modemerken? Laat het ons weten in de reacties of op onze social mediakanalen!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende