Allemansrätten: hiermee biedt Zweden zich aan op Airbnb

Allemansrätten

Normaliter zijn het appartementjes en huizen die te boeken zijn op Airbnb, maar afgelopen week is er een bijzondere ‘advertentie’ bijgekomen. Maak kennis met allemansrätten.

Allemansrätten

De aanbieding heeft als doel om toeristen te laten proeven van allemansrätten, oftewel: het recht om te zwerven. In Zweden is het bij de wet toegestaan om eropuit te trekken in de natuur. Je kunt bessen plukken, onder de sterren slapen en in meertjes zwemmen, zonder dat je in de problemen komt. Mits je geen schade toericht aan de natuur en haar bewoners.

Allemansrätten Fika Magazine Allemansrätten Fika Magazine

Rondzwerven in de natuur

‘Je kunt kamperen, bessen plukken of op wandeltocht, zolang je de eigenaren of de dieren die er grazen niet stoort,’ zo vertelt Jenny Kaiser, voorzitter van Visit Sweden aan USA Today. ‘Eropuittrekken in de natuur is een belangrijk onderdeel van de leefstijl van de Zweden. We willen toeristen daar van laten proeven.’ In de Airbnb-advertentie wordt een aantal parels van de Zweedse natuur in het zonnetje gezet, zoals de eilanden van de archipel in Stockholm en het strand van Holmhällar.

Scandinavië

Allemansrätten geldt niet alleen in Zweden: ook in Finland en Noorwegen kun je ongestoord in de natuur rondzwerven.

Bron: Metro

2 suggesties bij “Allemansrätten: hiermee biedt Zweden zich aan op Airbnb
  1. Trine Refsgaard zegt:

    In Denemarken is het NIET toegestaan om overal te kamperen zoals Zweden en Noorwegen.
    Misschien goed om te noteren. Vrienden van ons dachten een keer ook dat het zo was. Vragen kan natuurlijk altijd aan de eigenaar maar ga niet vanuit dat het kan.
    Vriendelijke groet,
    Trine RefsgaardReageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende