Dit zijn de leukste Scandinavische artiesten van dit moment

Scandinavische artiesten

Het is alweer een tijdje geleden, maar ik heb weer wat Scandinavische artiesten op een rijtje gezet. Ik doe mijn best om breder te zoeken dan mijn eigen smaak, een beetje electro hier en daar komt wel voor, maar rockliefhebbers hebben hier geen baat bij. Veel luisterplezier!

Nelson Can

Drie ladies uit Kopenhagen. Opgericht in 2011. Ze speelden op Roskilde, Noorderslag (2013) en waren het voorprogramma van The Black Keys. Een bas, drums en de stem van Selina Gin. Minimalistisch, en krachtig.

Elin Ivarsson

Een Zweedse Singer songwriter. Haar eerste album kwam uit in februari 2016. Voornamelijk akoestische nummers, met folk invloeden.

Jennie Abrahamson

Wordt ook wel omschreven als een ‘jongere Kate Bush’. Ze heeft samengewerkt met The Knife en is op tour geweest met Ane Brun, Peter Bjorn en John, en Peter Gabriel. Afgelopen maart stond ze in De Melkweg. Veelzijdig en eigenzinnig.

Inuuro

Hoe Inuuro te omschrijven… Op hun website staat: ‘Inuuro is an electronic project combining melodic airy choruses with an ambient downtempo vibe’.

Sigrid

Een 21-jarige zangeres uit Noorwegen. Op haar zestiende tekende ze bij hetzelfde label als Aurora (Petroleum Records) en behoort nu tot de ‘muziekscene’ van Bergen. Omschreven als een combinatie van Mø en Adele. Qua songwriting geïnspireerd door Joni Mitchel en Neil Young. Hier te zien met een akoestische versie van een van haar nummers.

LIV

Lykke Li, Miike Snow en Bjorn (van Peter, Bjorn en John) hebben al eerder een single ‘Heaven’ uitgebracht. De single ‘Hurts to live’ is een ode aan Lykke Li’s moeder en Andrew (producer en haar man) zijn vader, die beiden zijn overleden een paar maanden geleden. Lykke Li omschrijft hun sound als ‘een liefdesbaby van Abba en Fleetwood Mac’.

Pascal Pinon

Een eerste album op hun veertiende. Indie, akoestisch en pop. Deze twee IJslandse zusjes brengen zowel IJslandse als Engelstalige nummers uit. Sinéad O’Connor, Joni Mitchel en Bjork. Melancholisch en optimistisch, eerlijk en eenvoudig, zo omschrijven zij hun muziek. Eerder schreef ik al over Samaris, waar een van de zusjes in zingt. Multitalenten.

Wesen

Een duo uit IJsland. Dromerige zang, subtiele mix van elektronische en akoestisch geluid.

Scandinavische artiesten

Meer Scandinavische muziek? Bekijk dan nog even dit artikel.

Fotocredits omslagbeeld: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes

Één suggestie bij “Dit zijn de leukste Scandinavische artiesten van dit moment

Reageren niet mogelijk.


Marijke
Marijke is dol op het Noorden. Ze stuit al jaren op de mooiste Scandinavische merken en fijne muziek. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand over haar favorieten.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende