Scandinavian Embassy: Scandinavische koffie in Amsterdam

Scandinavian Embassy Fika Magazine

Scandinavian Embassy is een klein stukje Scandinavië aan het Sarphatipark in Amsterdam. Vreemd genoeg was ik er nog nooit geweest, ik kon dan ook niet wachten om er wat te gaan drinken! Op een stralende zaterdagmiddag ging ik op pad om mij te laven aan de koffie en de kaneelbroodjes. Er bleek alleen geen plek te zijn, wel kon ik op de wachtlijst worden geplaatst. Voor mij was dit toch een heel nieuw fenomeen: een wachtlijst om koffie te drinken. Op woensdagochtend daarentegen had ik meer geluk, en alle ruimte om foto’s te maken en vragen te stellen!

Scandinavian Embassy Fika MagazineZweeds zomerhuisje

Terwijl ik van mijn koffie, ‘espresso en tonic’, nipte, raakte ik al snel aan de praat met het aardige Zweedse meisje achter de bar. Zij vertelde dat alle producten biologisch en ecologisch zijn. Ook het interieur (veel hout) is zelfbedacht en zelfgemaakt.

Bijna alles op de kaart is traditioneel en Scandinavisch. Ze hebben namelijk niet alleen koffie en zoetigheid maar ook warme gerechten, zoals zalm naar 200 jaar oud recept. Het enige niet Scandinavische op de kaart is de gans; dit zijn ganzen die bij Schiphol worden gedood omdat ze het vliegverkeer hinderen. Heel erg lokaal dus! Het meisje kwam van de Zweedse westkust en zei dat Scandinavian Embassy voor haar als een soort Zweeds zomerhuisje voelt.

Scandinavian Embassy pop-up store

Scandinavian Embassy heeft bovendien enkele awards gewonnen, vertelde één van de eigenaren. Onder andere die van Beste koffiebar door het tijdschrift Esquire. Achterin het zaakje hangen mooie kledingstukken te pronken aan hangertjes. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er in december een pop-up store geopend van dit concept, SE: wardrobe. Houd dus vooral de website in de gaten!


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende