5x koffie in Bergen (Noorwegen)

koffie in bergen fika magazine

Waar je ook in Scandinavië komt, met koffie zit het altijd goed. Op Fika Magazine vind je regelmatig de rubriek ‘5x koffie in…’. Hierin lichten we vijf koffieadresjes in de grote (en kleinere) steden van Scandinavië uit. Ditmaal zetten we de leukste plekken voor een koffie in Bergen voor je op een rij!

1 Det Lille Kaffekompaniet

Een van de schattigste zaakjes waar je voor een goede kop koffie terecht kunt in Bergen is Det Lille Kaffekompaniet. Het werd in 1996 door vier studenten opgericht die vonden dat het tijd was voor een écht goed koffietentje. Je komt er voor je reguliere kopje, maar ook voor slow coffee en ze hebben maar liefst 25 koffiesoorten beschikbaar.

2 Blom

Blom Kaffebar is het jongere broertje van Kaffemisjonen (zie nummer 3) en is gevestigd in het universiteitsdistrict van Bergen. Het vriendelijke personeel helpt je graag een keuze maken van het uitgebreide koffiemenu en zet de beste espresso’s. Neem er vooral een zoete snack bij en voeg je tussen het hippe studentenleven.

3 Kaffemisjonen

Het veelgeprezen Kaffemisjonen bevindt zich net buiten de haven van Bergen. Niet alleen de koffie is hier goed; ook aan de inrichting is ruim aandacht besteed. De tegeltjes op de vloer en de diepblauwe kleur op de muur doen het goed op foto’s.

4 Krok og Krinkel Bokcafè

Een goed boek lezen onder het genot van een kop koffie? Dat kan uitermate goed bij Krok og Krinkel Bokcafè. Dit boekcafé zit gevestigd aan de Lille Øvregaten 14 en is gezellig ingericht. Elke dag staan er – naast de koffie – heerlijke verse lekkernijen op je te wachten.

5 Kaffebrenneri

Tot slot: Kaffebrenneri. Een onafhankelijke koffiebranderij in de haven, met aansluitend een koffiebarretje. Je zult begrijpen: hier is de koffie van ontzettend hoge kwaliteit, net zoals de huisgemaakte, biologische sandwiches. Grotere trek? Dan kun je hier ook terecht voor een pizza, die gemaakt wordt van producten die anders weggegooid zouden worden, goed voor jou, goed voor de natuur!

Koffie in Bergen

Wat zijn jouw favoriete koffietentjes in Bergen? Laat het ons weten in de reacties!

Fotocredits omslagfoto: Kaffemisjonen


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende