Koffie in Oslo: drink je cappuccino in jaren zestig-stijl bij Fuglen

Koffie in Oslo Fuglen Fika Magazine

Wat stond het al lang op mijn verlanglijstje, de Noorse hoofdstad! Afgelopen weekend heb ik Oslo uitgebreid verkend. Daarbij heb ik geweldige tips gekregen van het leuke stel bij wie ik verbleef: twee hippe jonge architecten. Hun appartement was dan ook werkelijk een plaatje, daarover in een latere blog wellicht meer! Aanvankelijk waren ze (zoals veel Noren) een beetje schuchter in de conversatie, maar ze leefden helemaal op toen ik vertelde dat ik een blog wilde schrijven over koffietentjes in Oslo. Volgens hen was er één plek waar ik dan absoluut heen moest: Fuglen.

Koffie in Oslo Fuglen Fika Magazine

Fuglen

Fuglen, wat vogel betekent, is volledig ingericht in de Scandinavische jaren zestig-stijl. Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen hoe leuk dat is! Het behang, de ouderwetse cocktailspulletjes en zelfs een jukebox. Alles klopt bij Fuglen. Buiten op het terras zaten veel Noren in het frisse maar aangename septemberzonnetje met koffie, de krant en een kaneel- of kardemombroodje. Het leek mij een goed idee om hun voorbeeld te volgen!

Jaren zestig

Niemand leek haast te hebben: het personeel niet en de gasten niet. Fuglen is nou echt zo’n koffietentje om een paar uur te zitten dagdromen en je te vergapen aan het stijlvolle interieur. Binnen ligt een grote stapel (Noorse) boeken en kranten, verrassend weinig mensen zaten op hun smartphone of laptop. Je waant je echt even de Scandinavische jaren zestig!

Grappig detail: Fuglen heeft ook een vestiging in Tokyo.

Koffie in Oslo Fuglen Fika Magazine

Koffie in Oslo

Op zoek naar meer koffietentjes in Oslo? Je vindt ze hier!


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende