Dit fijne hotel in Vesterbro (Kopenhagen) boek je tijdens je volgende citytrip

Savoy Hotel Kopenhagen Fika Magazine

Een van onze favoriete wijken in Kopenhagen blijft toch wel Vesterbro. Er zitten fijne restaurantjes en toffe winkels en er hangt een lekker sfeertje. En dan is er natuurlijk niets fijner dan een hotel vanwaar je binnen een paar stappen bij je lievelingshotspots bent. Savoy Hotel Kopenhagen ligt midden in Vesterbro.

Geschiedenis

Het bijzonderste is misschien wel de geschiedenis van het pand. Het hotel is gevestigd in het Løvenborg-gebouw dat is ontworpen door architect Anton Rosen – ook bekend van het Tuborg-gebouw in Hellerup en het Palace Hotel aan het Rådhuspladsen in Kopenhagen. Het pand werd in Art Nouveau-stijl in 1906 gebouwd en werd tot historisch monument benoemd in 1985, nadat het grondig was gerestaureerd. Het was het eerste gebouw in Denemarken met een lift en nu, meer dan 100 jaar later, doet die lift het nog steeds.

Vesterbro

Savoy Hotel ligt aan de drukke Vesterbrogade – waar ze toen wij er overnachtten druk mee in de weer waren – maar daar merk je zodra je een voet over de drempel zet niks meer van. Savoy is een fijn familiehotel, waar het personeel supervriendelijk is. De kamers (van klein tot junior suites) zijn netjes, geen overdreven luxe, gewoon goed. Het ontbijt wordt in de ochtend in de ontbijtzaal geserveerd en is lekker uitgebreid.

Savoy Hotel Kopenhagen Fika MagazineSavoy Hotel Kopenhagen Fika MagazineSavoy Hotel Kopenhagen Fika Magazine Savoy Hotel Kopenhagen Fika Magazine Savoy Hotel Kopenhagen Fika Magazine

Savoy Hotel Kopenhagen

Wil je meer weten over het hotel of een kamer boeken? Neem dan een kijkje op de website van Savoy Hotel Kopenhagen.

Adres:
Vesterbrogade 34


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende