Filmtip: Sami Blood

Sami Blood Fika Magazine

Sinds deze week draait Sami Blood in de Nederlandse filmtheaters: het debuut van regisseuse Amanda Kernell, die zelf half Sami en half Zweeds is. Wij mochten de film onlangs al even zien en kunnen je alvast verklappen: het is een aanrader!

Waar gaat Sami Blood over?

Sami Blood vertelt het verhaal van de veertienjarige Elle-Marja (Lene Cecilia Sparrok). Op school ontdekt Elle dat de mogelijkheden van de Sami zich beperken tot een herdersbestaan. Ze wordt herhaaldelijk geconfronteerd met discriminatie en begint te dromen van een ander leven. Vervolgonderwijs is niet voor de Sami weggelegd, maar Elle-Marja weigert zich hierbij neer te leggen. Om haar dromen na te kunnen jagen, wordt ze gedwongen afstand te doen van haar cultuur en de banden met haar familie te doorbreken. Sami Blood is een intrigerend en meeslepend portret over een rendierherdersvolk in Lapland. De sami is het enige oorspronkelijke inheemse volk dat Europa nog kent.

Win bioscoopkaartjes!

Zou je de film graag in de bioscoop zien? Vul dan vóór zondag 21 mei onderstaand formulier in en wie weet ontvang jij twee vrijkaartjes.

  • Door mee te doen aan deze winactie, schrijf je je automatisch in voor de nieuwsbrief van Fika Magazine (geen zorgen, we sturen je slechts twee keer paar maand een leuke update met het mooiste uit Scandinavië).

Bekijk hier alvast de trailer:


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende