Roggebrood met avocado á la Atelier September in Kopenhagen

roggebrood met avocado

Een tijdje terug schreven we al over Atelier September: dé hotspot in Kopenhagen waar iedereen naartoe gaat voor een broodje avocado. Dit broodje lijkt op het eerste gezicht misschien niet heel bijzonder, maar het is juist de combinatie van simpele en pure ingrediënten die eraan toe worden gevoegd, waardoor het net even iets specialer wordt dan het standaard broodje avocado.

Omdat we ook in Nederland maar wat graag willen genieten van dit Kopenhaagse broodje, maakten we het broodje na. Binnen een handomdraai staat deze smakelijke lunch op tafel.

Wat heb je nodig voor roggebrood met avocado á la Atelier September (voor 1 persoon)?
– 1 avocado
– 2 sneetjes/plakken geroosterd roggebrood (kijk even goed naar de ingrediënten op roggebroodverpakkingen. In veel soorten zit namelijk ontzettend veel troep, en dat willen we natuurlijk niet)
– halve citroen
– ongeveer 1 el fijngehakte bieslook
– 1/2 tl chiliflakes
– scheutje goede kwaliteit olijfolie
– snufje zout

Snijd de avocado over de helft – rondom de pit – doormidden. Snijd met een scherp mesje zo dun mogelijke plakjes en lepel de avocado uit de schil. Verspreid de plakjes over het roggebrood. Rasp de schil van een citroen met een fijne rasp boven de avocado. Snijd de citroen doormidden en knijp naar smaak het sap over het broodje. Verdeel de fijngehakte bieslook hierover en bestrooi naar smaak met chiliflakes. Maak af met een flinke scheut olijfolie en een snufje zout. En there you go, een broodje avocado á la Atelier September.

roggebrood met avocado


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende