Koffiedrinken in het Design District van Helsinki

Andante Helsinki Fika Magazine

Helsinki’s Design District vind ik zelf een van de leukste wijken van Helsinki. Je vindt er toffe winkeltjes, leuke restaurants en hippe koffietentjes. Andante is er zo’n koffietentje en al drink ik zelf geen koffie, de thee was er ook heerlijk. Maar wat me vooral erg aansprak was het interieur en de sfeer die er hing. Heel erg Instagram-waardig.

Tijd en liefde

Andante bevindt zich op Fredrikinkatu 20 en biedt een oase aan rust met haar vele planten, houten meubels en zeer vriendelijke en professionele eigenaren. Je merkt dat ze veel tijd en liefde stoppen in hun dranken, want het zijn ware kunstwerkjes. Zelfs de chocolademelk kreeg een schuimfiguur en ook een kop thee heb ik niet eerder zo geserveerd gekregen. Bij Andante kun je daarnaast terecht voor verschillende raw cakes. Deze heb ik zelf niet geproefd, maar als ik anderen op het internet moet geloven, zijn deze net zo goed als de koffie. Ook verkoopt Andante verschillende soorten koffie voor thuis én is een gedeelte van het zaakje ingericht als bloemenwinkel zodat je Andante’s sfeer zelf in huis kunt halen.

Andante Helsinki Fika Magazine

Andante Helsinki

Andante is sinds kort niet meer geopend op maandag en dinsdag, maar wel op woensdag t/m zondag vanaf 11.00 uur.


Karina
Karina studeert een half jaar aan de Haaga-Helia Universiteit in Helsinki. Vanuit haar nieuwe woonplaats maakt ze ons warm voor tripjes naar de Finse hoofdstad en deelt ze zoveel mogelijk tips en ervaringen.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende