Recept: Ymerdrys (roggebroodgranola)

ymerdrys

Toegegeven: echt een recept is het niet, maar je bent misschien wel nieuwsgierig hoe het gemaakt wordt: ymerdrys, een soort granola gemaakt van roggebrood. Het krokante strooisel wordt doorgaans gegeten met ymer, dat je kunt vergelijken met karnemelk. Een zurige, Deense melk die heerlijk is in combinatie met de zoete ymerdrys. Omdat ymer in Nederland niet echt makkelijk te krijgen is, raden we je aan het te eten met skyr of Griekse yoghurt.

Wat heb je nodig voor ymerdrys?

500 g roggebrood
2,5 el bruine suiker

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 185 graden. Doe het roggebrood in stukken in een keukenmachine. Laat een paar keer draaien en voeg steeds een beetje suiker toe. Wat je over moet houden zijn grote kruimels. Verspreid de roggebroodkruimels over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak 10-12 minuten. Houd ze goed in de gaten, want als ze ook maar iets te lang in de oven zitten, komen ze er zwart uit. Laat afkoelen. Serveer met ymer, skyr of Griekse yoghurt. Lekker met rode vruchten. Bewaar goed afgedekt.

roggebroodgranola
roggebroodgranola
ymerdrys

Zin om nog meer Scandinavische recepten uit te proberen? Kijk eens tussen ons lijstje recepten.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende