Recept: Grød met dulce de leche, appel & walnoot

Een tijdje geleden schreven we al over Grød. Een leuk zaakje in Kopenhagen waar ze enkel grød, ofwel havermoutpap serveren. Dat bracht ons op het idee om een van de bestsellers – grød met dulce de leche, appel en amandel – zelf te maken. We vervingen alleen de amandelen voor walnoten. Een heerlijk ontbijt voor in het weekend.

*Let op: de gecondenseerde melk moet twee uur koken om dulce de leche te maken

Wat heb je nodig voor een schaaltje grød?

– Blikje gecondenseerde melk
– Een mok (amandel)melk of water
– Een halve mok havermout
– Handje walnoten
– 1 appel

Hoe maak je het?

Kook het blikje gecondenseerde melk minstens twee uur in zachtjes kokend water. Laat het afkoelen en haal de dulce de leche uit het blik. Je kunt dit bijvoorbeeld de avond ervoor maken en de dulce de leche afgedekt in de koelkast bewaren. Verwarm de (amandel)melk of het water in een steelpannetje en voeg de havermout toe. Laat dit ongeveer drie minuten verwarmen tot er een pap ontstaat. Snijd ondertussen de appel (of de helft ervan) in dunne plakjes en hak de walnoten grof. Giet de havermout in een schaaltje, leg de appel hierop en bestrooi met wat gehakte walnoten. Schep er een flinke dot dulce de leche op en klaar is Kees!

Grød

2 suggesties bij “Recept: Grød met dulce de leche, appel & walnoot

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende