Recept: Finse kardemom-amandelmelk

Op de website van de Finse Nina en Reeta kwamen we een verrassend recept tegen: kardemom-amandelmelk. Kardemom is een specerij dat vaak wordt gebruikt in de Scandinavische keuken en amandelmelk is een goed alternatief voor mensen met lactose-intolerantie. En het is natuurlijk gewoon erg lekker. We pasten het recept een klein beetje aan. Komt-ie:

Wat heb je nodig?
Voor het basisrecept amandelmelk:
1 kop rauwe amandelen + water om in te weken
2 à 3 koppen water
Optioneel: honing of maple syrup

Voor de kardemomvariant:
1/2 tl kardemom
1 vanillestokje of vanille-essence
snufje zout
Optioneel: honing of maple syrup naar smaak

Hoe maak je het?
Doe de amandelen in een ruime schaal met water en laat ze een nacht weken in de koelkast. Giet af. Doe de gewelde amandelen met het water, kardemom, merg van het vanillestokje of de essence, zout en eventueel honing of maple syrup in een blender. Mix tot er een glad mengsel ontstaat. Giet door een fijne zeef of thee- of zakdoek in een maatbeker (het amandelpulp dat overblijft kun je bewaren om mee te bakken). Giet de amandelmelk in een afsluitbare fles. Na bereiding is de amandelmelk zo’n vijf dagen te bewaren in de koelkast.

Lekker met granola en vers (seizoens)fruit of als basis voor grød.

Kardemom-amandelmelktotaal


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende