Nordic lingonberry bowl

Ze vliegen je op het wereldwijde web om de oren: acai bowls. Acai bowls zijn flinke kommen met daarin acaipoeder doorgaans gemixt met (plantaardige) melk en al dan niet bevroren vruchten zoals banaan, blauwe bessen en/of frambozen. De acai-melk-fruitmix wordt vervolgens bedekt met allerlei toppings zoals granola, superfoods en nog meer fruit. Vandaag maken we een Scandinavische variant met lingonberrypoeder in plaats van acaipoeder.

Lingonberries zijn in Nederland lastig te vinden. Wel vind je ze terug in jams en dus in lingonberrypoeder. Het poeder zit vol met met vezels, vitamine E en K en ijzer. Perfect om je dag mee te starten dus.

Wat heb je nodig voor een flinke Nordic lingonberry bowl?
1 bevroren banaan
handvol (bevroren) frambozen
handvol (bevroren) blauwe bessen
plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk
1 el pindakaas
1 el lingonberrypoeder

Toppings:
(homemade) granola
vers fruit

Doe alle ingredienten behalve de toppings in een blender en mix tot een glad mengsel. Giet in een grote kom en verdeel er toppings over naar eigen smaak. Easy!


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende