MICA: een op Kopenhagen geïnspireerde koffiebar in hartje Haarlem

MICA

Misschien heb je deze naam al eerder voorbij zien komen op Fika Magazine, in 2016 kwam er namelijk een leuk interview met de eigenaressen van deze fijne koffiebar online. Als liefhebster van Scandinavië ben ik natuurlijk altijd blij als er een koffiezaakje in Scandinavische stijl in Nederland blijkt te zijn. Maar eerlijk is eerlijk: de koffiezaakjes in Nederland waar het écht is gelukt om die speciale stijl te creëren zijn op één hand te tellen, ik was dus erg benieuwd naar MICA! Op een bijzonder koude zondag in maart (maar met het boekenweekgeschenk in de tas, dus gratis reizen!) stapte ik op de trein naar Haarlem. Mijn ervaring lees je hieronder.

Kleine Houtstraat, Haarlem

MICA is een vrij kleine, knusse koffiezaak die verstopt zit in de Kleine Houtstraat in Haarlem (zo’n tien minuten lopen vanaf het station). Het eerste wat opvalt zijn de vele groene (hang)planten en de mooie velours stoelen, het lijken de exemplaren wel van Søstrene Grene.

MICA is een beetje een kruising tussen een koffiebar en een conceptstore: de stijlvolle gemarmerde mokjes waarin de koffie geserveerd wordt, zijn te koop, net zoals mini-cactusjes en andere interieuraccessoires voor als je thuis de sfeer van deze koffiebar wil nabootsen.

MICA

Op de bar staan de taarten en cakes geserveerd op mooie snijplanken. Het groene taartje is raw matcha cheescake en erg lekker! Ook de prijzen vallen mee (gezien de locatie en de kwaliteit), voor een koek of een taartje betaal je tussen de € 3,25 en € 4,50. Naast alle gebruikelijke koffies, kun je bij MICA ook een kruidige chai-, matcha-, of kurkumalatte proberen. Meer zin in een vers sapje? Probeer die met wortel, appel en gember voor € 4.

Scandinavische koffiezaakjes in Amsterdam

De eigenaressen zelf beschrijven de menukaart als “een goede balans tussen gezond en comfort food”, als dat niet lagom is! Ik kan het jullie dan ook van harte aanraden om een dagje naar het mooie Haarlem te gaan en wat lekkers te nemen bij MICA. Ben je op zoek naar een Scandinavisch geïnspireerde koffiezaak in Amsterdam? Bezoek dan eens Scandinavian Embassy of Selma’s Bakery!


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende