Waarom alle vrouwen naar dit museum in Aarhus zouden moeten

Kvindemuseet Aarhus Fika Magazine

Een tijd geleden schreven we al over drie musea in Aarhus die je zeker op je lijstje moet zetten als je de stad gaat bezoeken. Daar zijn we echter een museum vergeten – zo ontdekten we afgelopen weekend – namelijk, het Kvindemuseet, vrouwenmuseum.

Kvindemuseet

Het Kvindemuseet is gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan het Domkirkepladsen. In het voormalige stadshuis staat de geschiedenis van de positie van de vrouwen in Denemarken centraal. De permanente collectie laat de historie van jongens en meisjes in Denemarken zien. Aan de hand van afbeeldingen van échte personen, kom je erachter hoe leven in een bepaalde periode was. Neem bijvoorbeeld de afbeelding van Lotte, een buitenechtelijk kind dat in 1945 werd geboren en ter adoptie werd afgestaan. Hoe leefde zij? Wat voor speelgoed had ze? Wat voor kleding had ze aan?

Gender Blender

Maar vooral de tijdelijke expositie Gender Blender intrigeerde ons in het museum. Wat betekent jouw geslacht? Dat je met poppen of auto’s moet spelen? Hoe is het om transgender te zijn in onze samenleving en hebben mannen en vrouwen gelijke rechten?

Het Kvindemuseet is een superinteressant museum voor eigenlijk zowel mannen als vrouwen. Alleen al voor het prachtige pand waar het in is gevestigd zou je een bezoekje moeten brengen.

Openingstijden & adres

Domkirkepladsen 5
DK – 8000 Aarhus C

Maandag: gesloten
Dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag: 10:00u – 17:00u
Woensdag: 10:00u – 20:00u
Zon- en feestdagen: 10:00u – 16:00u

Kijk voor meer museumtips op Visit Aarhus.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende