Ikea samenwerkingen in 2023

Ikea samenwerking

Woonwinkel Ikea is in 1943 opgericht en in 1953 werd de eerste toonzaal geopend. We kennen het allemaal van de meubels die je zelf in elkaar moet zetten, echter was dit niet vanaf het begin zo. Pas rond 1957 werden de klanten van Ikea geconfronteerd met het zelf ineenzetten van hun aangekochte meubels. Ikea is uitgegroeid tot een woonwinkel die iedereen, overal ter wereld, kent. Hierdoor trekt Ikea steeds vaker de aandacht van designers die samenwerkingen willen aangaan met de woonwinkel. Zo had designer Virgil Abloh in 2019 zijn collectie MARKERAD waarbij het statement tapijt ‘’KEEP OFF’’ bij hoorde. Hierdoor volgen steeds meer designers die een samenwerking aan willen gaan met Ikea. Laten we kijken naar de samenwerkingen die we in 2023 kunnen verwachten van Ikea.

Latin American Creatives

De samenwerking tussen Latim Amercan Creatives en Ikea is gekomen door de opening van verschillende Ikea winkels in onder andere Mexico, Colombia en Peru. Om dit te vieren hebben zij besloten deze samenwerking aan te gaan met 9 verschillende (kleding)designers, architecten en keramisten. In deze collectie zullen de talenten van de designers naar voren komen in de vorm van fashion, eten, kunst en architectuur. Een definitieve datum voor deze samenwerking is nog niet bekend, maar wij kijken er ontzettend graag naar uit.

Sabine Marcelis

Nederlandse ontwerper Sabine Marcelis heeft een samenwerking met Ikea om meer warmte en artistieke ontwerpen toe te voegen aan je huis. Ze is geïnspireerd door sculpturen en objecten die in huis meer waarde verdienen dan alleen hun functionaliteiten. Haar collectie VARMBLIXT zal daarom ook bestaan uit speling tussen lichtelementen om zo de atmosfeer in je huis te verbeteren. De eerste producten van haar collectie VARMBLIXT zijn al bekend gemaakt: 2 LED lampen in artistieke vormen. De samenwerking zal uitkomen in de lente van 2023. Wij kunnen niet wachten om te zien wat zij nog meer heeft in haar collectie.

Marimekko

Het Finse textielbedrijf Marimekko gaat in samenwerking met Ikea iconische designs creëren met de focus op de sauna cultuur van de Scandinavische landen. Er zullen verschillende producten met passende design voor de sauna cultuur. Het eerste product van hun collectie BASTUA is bekend gemaakt: een douchegordijn met rabarberbladeren erop. Deze zijn gekozen omdat ze vaak groeien naast sauna’s op het Finse platteland. We zijn benieuwd wat de rest van de collectie gaan brengen. De collectie is beschikbaar vanaf maart 2023.

Swedish House Mafia

Deze samenwerking tussen Swedish House Mafia en Ikea is laatst gereleaset, dus niet in 2023, maar we konden deze samenwerking niet laten ontbreken in deze lijst. Swedish House Mafia is de samenwerking aangegaan om creativiteit en muzikaliteit te stimuleren in je woning. Hun collectie OBEGRÄNSAD is uitgekomen eind oktober 2022 en zit vol met producten waarmee je een thuisstudio kunt creëren. Deze samenwerking is onze favoriet van het afgelopen jaar.

Meer lezen over Ikea op Fika Magazine? Lees hier onze blog over de Ikea kerstcollectie.

 


Doepser leven

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende