FM Prijzenfestijn: Hygge, de Deense kunst van het leven

Hygge Fika Magazine

Eind oktober verscheen Hygge, de Deense kunst van het leven, een boek van Meik Wiking over het bijzondere fenomeen hygge. Een fenomeen waarmee de Denen het recept voor geluk hebben gevonden.

Wat is hygge?

Het Deense woord hygge is, net zoals het Zweedse woord fika, lastig te vertalen. Een vergelijking met het Nederlandse gezellig is snel gemaakt, maar doet het fenomeen niet helemaal eer aan. Hygge staat voor comfort, warmte, saamhorigheid. Meik Wiking vertelt erover in zijn boek: ‘Hygge is het gevoel dat je krijgt als je met warme gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt, voor het haardvuur terwijl het buiten donker, koud en stormachtig weer is. Of dat gevoel wanneer je met je beste vrienden samen thuis eet en een goed gesprek hebt bij kaarslicht. Het is dat niet te beschrijven gevoel dat je ervaart als het licht dat ’s ochtend door je slaapkamerraam valt precies goed is.’

In het boek gaat Meik Wiking niet alleen in op de betekenis van het fenomeen. Hij laat je ook zien hoe je hygge, dat overigens in het Deens een werkwoord is, ook in je eigen leven toe kunt passen. Hij deelt recepten, laat je zien hoe je de perfecte filmavond organiseert en hoe je je huis hyggeproof maakt. Hygge, de Deense kunst van het leven is geen leesboek dat je in een ruk uitleest, maar het perfecte boek voor een brakke luie zondag.

Hygge, de Deense kunst van het leven

Eind oktober gaven we al een exemplaar weg van het boek. Heb je toen misgegrepen? Dan heb je wederom een kans! We geven namens uitgeverij Lev. namelijk wederom twee exemplaren weg tijdens ons prijzenfestijn. Vul onderstaand formulier voor morgenmiddag 15.00u in en wie weet heb jij het recept voor geluk binnenkort ook in huis!

Deze actie is inmiddels verlopen.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende