In dit droomhotel in Noorwegen wil je een keer slapen

hotel in noorwegen

Voor de meeste mensen is de plek waar ze overnachten niet het belangrijkst tijdens de vakantie. Je gaat er vaak toch de hele dag opuit en bent er alleen om je nachtrust te pakken. En als het dan een beetje fijn is ingericht dan zijn dat fijne bonuspunten. Hoe anders is dat bij Juvet Hotel in Noorwegen. Alleen al voor dit hotel zouden we direct in het vliegtuig springen naar het noorden. Want man, man, man, wat is dit een fijn hotel!

hotel noorwegen hotel noorwegen

Magische natuur

Hotel Juvet ligt midden in de prachtige natuur waar Noorwegen zo bekend om staat, niet voor niets wordt het land ook wel het Nieuw-Zeeland van Europa genoemd. Het hotel is gevestigd aan de noordwestkust van Noorwegen, in Norddal, op zo’n negentig minuten rijden van Ålesund en een uurtje rijden verwijderd van Geiranger. De architecten – Jensen & Skodvin – hebben er alles aan gedaan om de natuur zo veel mogelijk hun werk te laten doen. Door gebruik te maken van enorme ramen en natuurlijke materialen en kleuren, heb je eigenlijk weinig nodig: de omgeving is al magisch genoeg.

hotel noorwegen hotel noorwegen

Landschapskamers

In het hotel zijn negen kamers gerealiseerd die ieder een uniek uitzicht hebben over het omliggende landschap. Er zijn zeven landschapskamers en twee ‘vogelhuisjes’. Voor die laatste kamers lieten de architecten zich inspireren door de stabburet, een traditionele, Noorse blokhut, veelal gebruikt als opslag voor eten.

hotel in noorwegen hotel in noorwegen hotel in noorwegen

Hotel in Noorwegen

Voor een nachtje in een tweepersoonskamer in Hotel Juvet betaal je ongeveer € 185. Boeken kan per mail via de website.

Bron: Want.nl
F
otocredits: Knut Bry, Juvet

Één suggestie bij “In dit droomhotel in Noorwegen wil je een keer slapen

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Volgende