Havermouthype: Grød Kopenhagen

Havermout hoort alweer een tijdje bij het standaardontbijt van de hippe, healthy bevolking. Dat is natuurlijk niet voor niets: het is gezond, in de meeste gevallen erg lekker en bovenal een voedzaam begin van de dag. Die havermouthype zag Lasse Andersen allang aankomen, want in 2011 opende hij Grød (vrijwel onmogelijk om voor buitenlanders uit te spreken, maar letterlijk vertaald betekent het pap).

Grød is gevestigd aan de Jægersborggade in Kopenhagen. Lasse maalt hier zijn eigen havermout en maakt er vervolgens de lekkerste pap van, met toppings als dulche de leche, amandel, appel, pindakaas en cacaonibs. Je kunt bij Grød gezellig aanschuiven, maar je kunt je havermoutpap ook to go meenemen.

Voor een goedgevulde kom havermout ben je rond de 7 euro kwijt. Niet goedkoop, maar dan zit je zeker tot de lunch goed gevuld.

grod

Bron omslagfoto

 

2 suggesties bij “Havermouthype: Grød Kopenhagen

Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende