Fika Magazine bestaat 1 jaar! (+ give away!)

HOERA! Fika Magazine ging precies 1 jaar geleden online!

Hoe het allemaal begon
Eind vorig jaar, zo aan het begin van november begon het te kriebelen. Ik wilde mijn eigen plekje op het internet (wie niet) om mijn creativiteit en schrijflust kwijt te kunnen. En alsof er een lampje boven mijn hoofd ging branden, kwam daar ineens het idee: ‘waarom is er nog geen plek op het internet (dat toch al aardig verzadigd is) waar alle mooie dingen uit Scandinavië samenkomen?’ De vraag bleef even in m’n hoofd rondcirkelen en wat krabbels in een notitieboekje later wist ik het. Er moest een lifestylewebsite over Scandinavië komen.

And so I did…
En met een beetje hulp hier en daar stond op 1 december 2014 Fika Magazine live. Toen nog niet zo mooi gevuld als nu, maar de eerste hotspots waren beschreven en het idee dat ik in mijn hoofd had, begon online vorm te krijgen. Yes!

1 jaar later
En nu zijn we dus precies één jaar verder. Met meer inspiratie dan ooit werk ik nog steeds iedere dag met alle liefde aan Fika Magazine. In het begin vond ik het al fijn als mijn vrienden en familie Fika Magazine regelmatig checkten, maar inmiddels zijn we dat stadium ver gepasseerd. Iedere dag komen er nieuwe bezoekers bij en dat maakt me ontzettend blij en trots. En natuurlijk gemotiveerd om nóg meer moois over Scandinavië online te zetten.

Wat kun je het aankomende jaar verwachten?
Bij een nieuw jaar horen uiteraard nieuwe rondes en nieuwe kansen. Hoe dat er allemaal uit gaat zien? Dat ga ik je 1 januari 2016 vertellen. En ik kan je alvast verklappen: er komen een paar leuke projecten en samenwerkingen aan!

Wie jarig is, trakteert…
Het 1-jarig bestaan van Fika Magazine laat ik natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Dit vier ik (naast heel veel kanelbullar) namelijk met een van mijn favoriete Scandinavische winkels en webshops van Nederland: Northbound! Eigenaresse Mila verzamelt hier de leukste Scandinavische merken voor aan het lijf en in je huis en heeft oog voor de mooiste producten. Ik sta dan ook te springen dat ik namens Northbound een prachtige Fall & Folk ketting weg mag geven aan een van de lezers van Fika Magazine! Hoe leuk is dat?!

Fall & Folk ketting

Wat moet je doen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Fika Magazine en laat hieronder weten waarom jij deze ketting graag wilt winnen.

*Je hebt tot 15 december de tijd om mee te doen. Let op: reacties moeten goedgekeurd worden (in verband met spam), dus het kan even duren voordat je reactie erbij staat!

Tot slot
A BIG THANK YOU aan alle bezoekers van Fika Magazine, zonder jullie was dit natuurlijk nooit zo leuk!

Veel liefs,
Agnes

P.S. Eén jaar later vond ik het tijd voor een nieuwe logo. Iets strakker, iets professioneler, meer Scandinavië als je het mij vraagt. Ik ben er superblij mee en erg benieuwd wat jij ervan vindt.

43 suggesties bij “Fika Magazine bestaat 1 jaar! (+ give away!)
 1. Wikkie zegt:

  Hoi Agnes, wat een prachtige ketting! Ik houd van mooi, strak design met een ‘knipoog’ en dat is precies wat deze ketting laat zien! Ik zou er heeeeel blij van worden:). x


 2. Jessie zegt:

  Jaaa, al een jaar lang een flinke dosis Scandinavische inspiratie. Daar worden we als duurzame Scandinaviëliefhebbers natuurlijk heel blij van! Gefeliciteerd en keep the good stuff going! En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar die samenwerkingen.. 😉


 3. Micha zegt:

  Ingeschreven voor de nieuwsbrief sta ik al maanden. Bij mij is het Scandinavië virus toegeslagen toen ik dit voorjaar voor het eerst in Noorwegen was. Al snel volgden Denemarken en Zweden. Helsinki staat nu op mijn must visit list en ik ben op zoek naar een baan in Oslo. Tot dit tijd waan ik me met Fika magazine lekker in Scandinavische sferen. En waarom ik de ketting wil winnen? Omdat ik hem erg mooi vind.


 4. Debbie Grijpink zegt:

  Hallo Agnes, van harte met het 1-jarig bestaan van jouw online magazine. Het ziet er goed uit en ik ga jou dan ook zeker volgen. Ook omdat ik een grote voorliefde heb voor Scandinavisch design. Waar ik ook kom, wat ik ook bekijk, mijn oog valt altijd op producten die van Scandinavische makelij blijken te zijn. Puur, licht, minimalistisch, strak, dat is waar ik van hou. Toevallig ben ik al enige tijd op zoek naar sieraden die aan deze criteria voldoen en het merk Fall & Folk kende ik nog niet. Ticks all the boxes!


 5. Cathelijne zegt:

  Hieperdepiep hoera! Gefeliciteerd met de verjaardag van Fika Magazine! Met veel plezier volg ik alle posts al meerdere maanden 🙂 In januari ga ik aan mijn eerste echte baan beginnen! De ketting zou daarbij goed van pas komen om een professionele, hippe en leuke outfit samen te stellen! <3 6. Krint zegt:

  Waarom winnen………gewoon omdat het ontwerp zo eenvoudig en daardoor erg mooi is. Scandinavisch design in optima forma!


 7. Liselotte zegt:

  Ik wil alleen maar even zeggen hoe leuk en mooi de site is! Gefeliciteerd met het 1-jarige bestaan en hopelijk op nog heeel veel jaartjes :)) 8. Yvonne zegt:

  Gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan van de site! 🙂 Een paar maanden geleden kwam ik per toeval op deze website terecht en omdat ik zo enthousiast werd van de eerste artikelen die ik las, ben ik gelijk een grote hoeveelheid blog posts terug gaan lezen. Ik word zo blij en raak zo geïnspireerd door alles wat met Scandinavië te maken heeft, denk aan IKEA, knappe mensen, goede kledingstijl, geweldige steden en prachtige natuur. Hoewel het merk voor mij onbekend is raakte ik op slag verliefd op het mooie en minimalistische sieraad. Ik heb al een prachtige Trollbeads armband die ik elke dag met veel plezier draag, maar helaas nog geen ketting die om mijn nek kan sieren. En daarom zou ik ‘m graag winnen.


 9. Sofie zegt:

  Dikke proficat ! Heel erg mooie ketting mag je weggeven, ik hou wel van die minimalistische stijl ! Ik doe graag mee aan de winactie 🙂


 10. Silvia zegt:

  Gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan van deze site wat inmiddels een van
  mijn favoriete websites is geworden. Het lijkt me super om deze mooie Fall & Folk
  ketting te winnen zodat ik elke dag iets van Scandinavië bij me kan dragen <3


 11. Eva Narcisz zegt:

  Wat een mooie actie ! Ik wil deze prachtige ketting cadeau doen aan mijn moeder. Kerst is een mooi moment om mijn lieve moeder te verwennen en haar voor alle zorg en liefde te bedanken. Woorden schieten te kort om haar voor alles te bedanken , Ik wil graag haar met deze prachtige ketting verwennen. 12. Myriam zegt:

  Proficiat met je 1-jarig bestaan! Zo te lezen staat er nog veel leuks voor jou – en ons – op het programma, dus ik ben benieuwd wat 2016 allemaal voor Fika Magazine gaat teweegbrengen. Met plezier lees ik al jouw artikels, dus ik ben blij dat je nog veel inspiratie en nieuwtjes met ons zal delen.
  Je nieuwe logo ziet er leuk uit, helemaal in magazinestijl. Zelf houd ik eerder van sans serif lettertypes.
  Eigenlijk draag ik nauwelijks sieraden, maar deze ketting vind ik wel héél mooi. Simpel, niet te opvallend én een origineel design. Bedankt voor de kans en op naar een nieuw blogjaar! 🙂


 13. Naomi zegt:

  Hee Agnes,

  Gefeliciteerd met het eerste jaar fika magazine!
  Volgend jaar zal ik een half jaar gaan studeren in Noorwegen, Zweden of Finland. Hoe cool zou het zijn om in stijl te arriveren 🙂 en deze site als inspiratie te gebruiken.
  Op naar nog veel meer jaar fika magazine!


 14. Hendrika zegt:

  Hallo Agnes, jij hebt de stap gezet om dat te doen waar ik nog van kan dromen. Schrijven over een prachtig stuk van Europa! En nu al 1jaar. Gefeliciteerd! Geloof dat ik je ook al zo lang volg! Zou deze prachtige ketting graag winnen omdat het een schijnbaar eenvoudig ontwerp is maar hierin juist zo bijzonder. Ach, net zoals Scandinavië! Eenvoudig prachtig! Tillykke!


 15. Femke zegt:

  Hoi Agnes,

  Allereerst van harte gefeliciteerd met alweer een 1-jarig jubileum. Ik vind dat je een zeer leuke en divers blog maakt over Scandinavië. Volgend jaar wil ik in Zweden gaan studeren, dus ik ben helemaal fan van alle artikelen over dingen rondom dit land. Ga zo door met publiceren, ik geniet altijd weer van de nieuwe posts.

  Het sieraad zou ik graag winnen, omdat erg minimalistisch en simplistisch is, maar desalniettemin hartstikke mooi! Ik denk dat het mooi past bij mijn kledingstijl.

  Fijn weekend, groetjes Femke


 16. Karin zegt:

  Gefeliciteerd! Ik heb je pas een paar weken geleden ontdekt, maar weet nu al dat ik je magazine ga volgen als trouwe fan. Ik ben benieuwd naar alles wat er komen gaat en ik hou me aanbevolen als je nog eens een give away zoekt. Ik heb een winkel in voornamelijk Scandinavische kinderkleding.


 17. Karlijn zegt:

  Al zo lang ik me kan herinneren heb ik een voorliefde voor Scandinavië. Mensen vinden dit vaak vreemd, want Scandinavië is toch vooral koud en duur? Toen ik in 2013 IJsland bezocht, werd mijn liefde bevestigd. Inmiddels heb ik ook rondreizen gemaakt door Finland en Noorwegen en eind december staat er een tripje naar Stockholm gepland. Ik ben al weken aan het aftellen en ga zeker de site van Fika nog goed doorgronden voor de beste spots en eettentjes in deze stad. GEFELICITEERD met het eenjarig bestaan en ik hoop dat Fika Magazine nog heel lang door blijft gaan, want het maakt me telkens weer ontzettend vrolijk 🙂


 18. Christ zegt:

  Annet & Fika,
  Gefeliciteerd, gratis, onneksi olkoon, tillykke & gratulerer! Een feestje met 1 kaarsje en een overheerlijke kanelbullar.
  Alleen dit keer trakteert de jarige, eigenlijk elke keer met nieuwe inspiratie, interieurs en overheerlijke recepten (De cheesecake met Skyr is echt een topper) en dan nu ook nog een schitterende ketting in al haar eenvoud.
  Dit laat maar weer eens zien waar Scandinavie groot in is.
  Op naar jullie 5 jarig jubileum met veel inspiratie en fijne projecten…….
 19. Agnes zegt:

  Hi Micha, wat gaaf dat je op zoek bent naar een baan in Oslo, hopen dat het snel lukt! Morgen maak ik de winnaar van de ketting bekend! 🙂


 20. Agnes zegt:

  Hi Debbie, dank voor de felicitatie en leuk dat je Fika Magazine gaat volgen! Daar word ik natuurlijk heel blij van. 🙂 Morgen krijgt de winnaar een persoonlijk berichtje, nog even geduld dus!


 21. Agnes zegt:

  Hi Cathelijne, dank voor je felicitatie! En wat goed om te horen dat je Fika Magazine al een tijd volgt! Alvast heel veel succes met je nieuwe baan. 🙂


 22. Agnes zegt:

  Dank voor je leuke reactie Yvonne! Erg leuk om te horen dat Fika Magazine in de smaak valt. 🙂 Morgen maak ik de winnaar van de ketting bekend! 23. Agnes zegt:

  Hi Silvia, wat ontzettend leuk om te horen! 🙂 Morgen krijgt de winnaar een persoonlijk berichtje, dus nog heel even geduld! 😉


 24. Agnes zegt:

  Hi Hendrika, dank voor je felicitatie! En wat fijn om te horen dat je Fika Magazine al zo lang volgt. 🙂 Morgen maak ik de winnaar bekend!

 25. Agnes zegt:

  Dankjewel! Wat goed om te horen dat de cheesecake met skyr zo goed in de smaak is gevallen. En inderdaad, op naar de 5 jaar. 😉


Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende