Fettisdagen: de lekkerste semlor van Pinterest!

Fika Magazine semlor

Happy fat tuesday! Het is fettisdagen en dat betekent dat er vandaag in Zweden volop semlor gegeten worden. Zoals je in het artikel van vorig jaar hebt kunnen lezen, worden semlor traditioneel als laatste maal voor de christelijke vastenperiode begon gegeten. Tegenwoordig is het voornamelijk een goed excuus om een dag lang van de lekkernij te snoepen. In Zweden haal je ze op fettisdagen bij de bakker, of maak je ze zelf (bekijk hier het recept om ze zelf te maken). Wij zochten voor vandaag de mooiste en lekkerste van Pinterest, waar het water ons van in de mond loopt.

fettisdagen fika magazinefettisdagen fika magazine fettisdagen fika magazine fettisdagen fika magazine fettisdagen fika magazine fettisdagen fika magazine fettisdagen fika magazine semlor fika magazine semlor fika magazine semlor fika magazine semlor fika magazine semlor fika magazine

Fijne fettisdagen!

Geen zin om zelf te bakken? Bij Selma’s Nordic Bakery in Amsterdam serveren ze dit heerlijke Zweedse gebakje ook. Eet smakelijk!

Bron afbeeldingen: 1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9 // 10 // 11 // 12


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende