5 redenen om deze zomer naar het Deense eiland Bornholm te gaan

bornholm fika magazine

Het Deense eiland Bornholm heeft alle ingrediënten voor een zorgeloze vakantie. Wij laten je vandaag vijf van die ingrediënten zien, zodat jij deze zomer nog een bezoekje wilt brengen aan het eiland.

Het klimaat

Bornholm kent een lang en warm zomerseizoen. Doordat het er al vroeg licht is en laat donker, duren de dagen er, op een positieve manier, lang. Fijn als je zo veel mogelijk uit je vakantiedagen wilt halen.

Sommer Pony fika magazine

Eten, eten, eten

Alleen al vanwege het culinaire aanbod zou je een bezoekje brengen aan het eiland. Slecht eten is er vrijwel onmogelijk. Onder andere het restaurant Kadeau, de oudere zus van het gelijknamige Michelinrestaurant in Kopenhagen, is er gevestigd. Maar ook het recent geopende Sommer Pony is een aanrader.

hotel nordlandet fika magazine

Boetiekhotel Nordlandet

Hotel Nordlandet, dat aan zee is gebouwd, is een van de fijnste plekjes om te overnachten. Na jaren van renovatie is de inrichting helemaal van nu. Het bovengenoemde restaurant Sommer Pony is in dit hotel gevestigd: kun je zo van tafel je bed in rollen.

Bornholm gerookte vis Fika Magazine

Foto: Pia Britton

Gerookte vis

Bornholm staat bekend om haar gerookte vis. Ieder dorpje op het eiland heeft zijn eigen rookhuis en vrijwel elk vissershuisje heeft zijn eigen rookoven. Een must try als je er bent!

Shoppen op Bornholm

In het dorpje Svaneke kunnen shopliefhebbers hun hart ophalen. Kunstenares Pernille Bülow was een van de eersten die hier haar atelier opende (ze werkt voornamelijk met glas). Vandaag de dag zijn de straten van het dorpje gevuld met onafhankelijke kledingmerken, keramiekwinkeltjes en glasateliers.

En, hebben we je overgehaald? Of ben je al eens op Bornholm geweest?

rookhuis bornholm fika magazine

Bron: CN Traveller
Fotocredits omslag: Niclas Jessen


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende