Drie toffe musea in Aarhus

Musea in Aarhus Fika Magazine

Mocht het je ontgaan zijn: volgend jaar is de Deense stad Aarhus Culturele Hoofdstad van 2017. Dat betekent dat er het hele jaar door activiteiten gepland worden die in het teken staan van kunst en cultuur. Om je alvast een voorproefje te geven, delen we vandaag alvast drie toffe musea in Aarhus, die de moeite meer dan waard zijn om te bezoeken.

1 ARoS Art Museum

Op nummer 1 staat zonder twijfel het ARoS Art Museum. Dit museum staat vooral bekend om het regenboogpanorama dat op het dak van het museum staat. Als bezoeker kun je door het glazen panorama lopen, wat een prachtig zicht over de stad geeft, in allerlei kleuren. Daarnaast staat onder andere het kunstwerk Boy van kunstenaar Ron Mueck in het museum, wat zeer indrukwekkend is.

Musea in Aarhus Fika Magazine Musea in Aarhus Fika Magazine Musea in Aarhus Fika Magazine

2 Moesgaard

Iets buiten de stad ligt het museum Moesgaard. Hier leer je van alles over het Vikingtijdperk. Maar ook als dit niet helemaal je ding is, is het museum leuk om te bezoeken. Het ligt namelijk op een prachtige plek in de natuur en heeft een restaurant waar je heerlijk eet.

Musea in Aarhus Fika Magazine
moesgaard Aarhus Fika Magazine

3 Den Gamle By

Het openluchtmuseum Den Gamle By is een van de populairste musea in heel Denemarken. Dit grote openluchtpark is ingedeeld in verschillende perioden: de jaren voor 1900, de jaren twintig en de jaren zeventig. Vooral het gedeelte van de jaren zeventig is superleuk om doorheen te lopen. Je kunt een supermarkt die volledig is ingericht met spullen uit die tijd bezoeken, maar ook appartementen en zelfs een dokterspraktijk.

den-gamle-by

Musea in Aarhus

Heb jij deze musea in Aarhus al eens bezocht? Of ga je volgend jaar een bezoekje brengen aan de stad? Kijk voor meer informatie over Aarhus of over de Culture Hoofdstad op Visit Denmark of Visit Aarhus.

2 suggesties bij “Drie toffe musea in Aarhus

  1. Barisca Menting zegt:

    Deze zomer waren we op vakantie in de buurt van Arhus. We gingen naar het Moesgaard museum en naar Den Gamly By. Allebei waren het prachtige musea. Het leuke van Den Gamle By is dat het een stuk (recente) geschiedenis over Denemarken vertelt. Het visualiseert het verhaal van 150 jaar Denemarken.


Reageren niet mogelijk.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende