Fijne straat: de Jaegersborggade in Kopenhagen

Jaegersborggade Fika Magazine

Kun je verliefd worden op een straat? Wat ons betreft wel, want wij zijn namelijk stapel op de Jaegersborggade in Kopenhagen. De straat ligt een beetje buiten het centrum maar barst van de leuke winkels en vooral eet- en drinktentjes.

Nieuw leven

Een aantal jaar geleden zag de Jaegersborggade er nog een stuk minder rooskleuriger uit. De straat was behoorlijk verloederd en je fietste er liever met een grote boog omheen. Tot de buurtbewoners besloten de straat op de schop te gooien en er een hippe, levendige buurt van te maken. Veel jonge creatievelingen openden er hun eigen (biologische) horecatentjes en vintage winkels en binnen no-time stond de Jaegersborggade weer op de kaart. Ze hebben zelfs hun eigen website. Dat zegt genoeg, toch?

Jaegersborggade fika magazine

Horeca in de Jaegersborggade

Onze favoriete horecatentjes? Dat zijn sowieso Grød, Coffee Collective en Manfreds. Bij Grød eet je de lekkerste havermoutpap van Kopenhagen, bij Coffee Collective drink je perfect gezette cappuccino’s en straffe espresso’s en bij Manfreds drink je op zomerdagen een heerlijk glaasje wijn op het terras.

Shoppen in de Jaegersborggade

Shoppen doe je bij Karamelleriet voor de lekkerste karamelsnoepjes, Damernes Magasin voor prachtige Scandinavische kledingmerken en bij diverse vintage en tweedehands winkels.

karamelleriet fika magazine

De Jaegersborggade is te vinden in de wijk Nørrebro en ligt tussen de begraafplaats van Kopenhagen het het Nørrebro Park.


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende