Deze geweldige film draait vanaf 1 augustus op Netflix

The Danish Girl netflix Fika magazine

Normaal gesproken genieten we met volle teugen van zonnige zomeravonden, maar door het nieuws dat afgelopen week naar buiten kwam, zitten we met smart te wachten op een koude, regenachtige avond. Vanaf 1 augustus draait namelijk een van onze favoriete films op Netflix, The Danish Girl.

Het verhaal

The Danish Girl is gebaseerd op het boek van David Ebershoff over het leven van de Deense kunstschilder Einar Wegener. Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren twintig in Kopenhagen. Artieste Gerda Wegener (Alicia Vikander) schildert portretten en wanneer haar model afzegt, heeft ze iemand nodig om voor haar te poseren. Haar man Einar Wegener (Eddie Redmayne) valt in. Einar raakt geobsedeerd door het vrouwelijke lichaam en besluit zijn leven verder te willen leiden als vrouw, onder de naam Lili Elbe. Wegener was – voor zover bekend – de eerste man ter wereld die een geslachtsoperatie onderging.

The Danish Girl Netflix

De film over dit bijzondere verhaal verscheen in januari van 2016 in de Nederlandse filmtheaters. Heb je de film toen gemist? Dan heb je nu een nieuwe kans. Over twee dagen staat-ie op Netflix. Ga jij kijken?

Bekijk hier alvast de trailer:

Scandinavische series op Netflix

Een film niet genoeg? In dit artikel staat een overzicht met welke Scandinavische series (sinds kort) op Netflix draaien.

 


Agnes - Fika Magazine
Hi! Ik ben de oprichtster van Fika Magazine. Dagelijks deel ik op dit online lifestylemagazine mijn liefde voor Scandinavië en hoop ik jullie te inspireren met al het moois dat uit het hoge noorden komt.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende