Brunch in Kopenhagen: Paludan Bog & Café

brunch in kopenhagen fika magazine

In één van mijn vorige blogs noemde ik hem al terloops: Paludan Bog & Café. Een boekhandel annex antiquariaat annex café in Kopenhagen, waar het zo leuk is dat het een eigen blog verdient!

Paludan vindt zijn oorsprong lang geleden in 1895, in Fiolstræde (in de oude Joodse wijk in Kopenhagen), waar het ooit begon als boekhandel en uitgeverij. Paludan Bog & Café zit nog steeds gevestigd in Fiolstræde maar is inmiddels meer te typeren als (koffie)cafeetje of zelfs als restaurant, een beetje afhankelijk van welk moment op de dag je er komt.

Overdag zie je er een prettige mix van studenten die koffie drinken en op hun laptops werken (de universiteit bevindt zich in deze wijk, het is dan ook heel leuk om daar rond te wandelen en wat van de studentensfeer te proeven) maar er zitten ook genoeg oudere mensen die lekker een boek lezen. Bij Paludan kom je vooral voor de inspirerende en speciale omgeving, als je van boeken houdt, maar je kan er bovendien prima eten en drinken. Er staan ontbijt- en brunchmenu’s op de kaart met bijvoorbeeld Griekse yoghurt en pannenkoekjes. Natuurlijk allerlei soorten koffie en thee, en sinds kort een glutenvrij chocokoekje voor DKK 25! ’s Avonds hoef je geen culinaire hoogstandjes te verwachten, maar gewoon simpel en lekker eten. Denk bijvoorbeeld aan hamburgers en salades. Er zijn ook voldoende vegetarische opties.

Tot ’s avonds laat is het er leuk voor een hapje en drankje, knus omringd door boeken! Er geldt een studentenkorting voor het Deense bier Carlsberg: iedere dag van 17:00u tot 22:00u een halve liter voor DKK 30. Kortom: Paludan Bog & Café is een hip boekencafé waar je het – als je, net als ik, van boeken en antiek houdt – geweldig zult vinden. Neem er voora een kijkje wanneer je in Kopenhagen bent!

Fotocredits: Paludan Bog & Café


Juani
Juani studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgt vakken van de studie Scandinavische Talen en Culturen. Twee jaar geleden kwam ze voor het eerst in Scandinavië en sindsdien is ze verkocht. Voor Fika Magazine schrijft ze iedere maand een gastblog.

Nieuwsbrief

Elke twee weken een leuke update?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volgende